chickenbus 發表於 2007-2-1 23:13

[問車]開大係咪買左部宇通做村巴?

兩個禮拜前,唔知係咪小弟眼花,係西沙路近雅典居見到部開大藍綠色既宇通,
隱約見到車身有翠擁華庭既拉花。

小弟想知自己係咪真係眼花,因為小弟差唔多日日都搭翠擁既村巴出入,
但係從未搭過,甚至冇見過呢部車多一次…

garyfirst 發表於 2007-2-1 23:57

係咪以下呢篇文講的一部?
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=170270

chickenbus 發表於 2007-2-2 00:16

原帖由 garyfirst 於 1-2-2007 23:57 發表
係咪以下呢篇文講的一部?
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/viewthread.php?tid=170270
照咁既描述,又真係好似係呢部喎。
不過我果陣正係坐緊翠擁既村巴返翠擁,部宇通同我坐緊果部同方向去西貢既,
但係我坐果部車返到翠擁,我專登等左五分鐘,都唔見呢部宇通入黎…

所以我先至以為自己眼花睇車野

leslie 發表於 2007-2-2 01:23

呢兩架?

garyfirst 發表於 2007-2-2 01:27

原帖由 leslie 於 2007-2-2 01:23 發表
呢兩架?

應該係呢兩架......
上次B會參觀永凱時有關負責人只透露開大入左兩部,但冇話入左邊款......

金龍客車 發表於 2007-2-2 01:56

今日見到部白色有藍綠色拉花的香港國旅ZK6898HE ~*:o

garyfirst 發表於 2007-2-2 08:18

原帖由 金龍客車 於 2007-2-2 01:56 發表
今日見到部白色有藍綠色拉花的香港國旅ZK6898HE ~*:o

都幾個月前的事 law~~~
車牌為 HJ1356,取代部 Coaster。

chickenbus 發表於 2007-2-2 10:01

原帖由 leslie 於 2-2-2007 01:23 發表
呢兩架?
係喇係喇,就係下面果部喇!
(朗兄,之前問你,你又話唔知…)

吸引我第一眼望部車既,並唔係開大既墨綠色,而係車身既樹葉拉花

leslie 發表於 2007-2-2 10:46

原帖由 chickenbus 於 2007-2-2 10:01 發表

係喇係喇,就係下面果部喇!
(朗兄,之前問你,你又話唔知…)

吸引我第一眼望部車既,並唔係開大既墨綠色,而係車身既樹葉拉花

我都係前日先見真車ja...架KM Z6壞左要架Nikon 4500出山, ISO set到800 影...勁多noise:L

架機出左廠,搵日再影過~:P
頁: [1]
查看完整版本: [問車]開大係咪買左部宇通做村巴?