garyfirst 發表於 2007-2-8 08:45

開大與中旅的關係即將終結?

架車的中旅 logo 已被移除......
BE8239 (粵Z FV23 港) , MAN 18.310 HOCL/R / Creative bodywork
Capacity: 49
VIN: WMAA51ZZX4S002316
First Registration Date: 12-Oct-04

開大泊到大碼頭後,要 "自立" 了 ;P

歡迎討論!

leslie 發表於 2007-2-8 09:56

唔通會有陽光色巴士在內地出現? 不過係都唔奇,落馬州支線通車,皇巴一定受好大影響...

2A_DL13 發表於 2007-2-8 11:56

原帖由 leslie 於 2007-2-8 09:56 發表
唔通會有陽光色巴士在內地出現? 不過係都唔奇,落馬州支線通車,皇巴一定受好大影響...

如果元朗至落馬洲火車站的九巴/小巴線的收費是機場
模式,我看皇巴又未必會大影響...

不過肯定的是,新界西前往福田的乘客,一定會改用
落馬洲車站,而不會選用皇巴。

053h4 發表於 2007-2-8 23:14

garyfirst 發表於 2007-2-8 23:25

原帖由 053h4 於 2007-2-8 23:14 發表
傳聞竟然係話環島等同華通福旅

唔係吖嘛~~~
環島等同華通?!
早幾日華通先至響報章賣廣告,當中冇提及華通係環島冠忠成員,除非D staff 慢幾拍啦 ;P

S3BL121 發表於 2007-2-8 23:26

而市場上還有一個傳聞
月初起華通福旅唔出車行沙頭角快線
及環島好似有車行文錦道巴士, 傳聞竟然係話環島等同華通福旅
不過, 現時都好難証實

我反而時常見到華通福旅做環島&中旅o個條沙巴線

leslie 發表於 2007-2-9 14:35

租車比中旅, 收入穩定
不過, 唔租車比中旅, 以陽光的現有客源
推廣開大的過境服務, 收益應該更高....

開大是全日通小股東, 冠忠同陽光過去的"磨擦"
不知會否影響開大服務全日通的形式..
唔知會 ...

哈哈哈,"太陽島"在迪迪尼就是沒有過境牌,所以"老罐"才有位入迪迪尼("落完怪線"也)...依家有左"爆石",似乎一場混戰一觸即發...

唔知"爆石"本身有幾多個過境牌?

garyfirst 發表於 2007-2-9 16:49

原帖由 leslie 於 2007-2-9 14:35 發表

哈哈哈,"太陽島"在迪迪尼就是沒有過境牌,所以"老罐"才有位入迪迪尼("落完怪線"也)...依家有左"爆石",似乎一場混戰一觸即發...

"老罐" 講過話遲D唔再玩 "落完怪線",皆因蝕大本......
由 "爆石" 頂上,唔係話冇可能的......

原帖由 leslie 於 2007-2-9 14:35 發表

唔知"爆石"本身有幾多個過境牌?

10 個,包括兩架跑狗。

053h4 發表於 2007-2-9 20:22

053h4 發表於 2007-2-9 20:26

頁: [1] 2
查看完整版本: 開大與中旅的關係即將終結?