Crotone 發表於 2007-2-18 20:55

問路: 黃竹坑村往牛頭角下村

As title

請問坐107行番去牛頭角下村快D或行出去坐671會快D?
另問 : 明日坐171去黃竹坑村..應係那站下車?

Thanks

KE7782 發表於 2007-2-18 21:42

樓主去的是否13座附近?如果係的671便是不二之選。
如果樓主乘107的便要在宏照道站下車穿過停車場上德福天橋,再過天橋(約15分鐘路程)
建議為見車就上,乘107或671的時間(包行路)其間差不多。

乘171往黃竹坑邨應為塘邊徑站下車。

Crotone 發表於 2007-2-18 22:15

deleted

JX9097 發表於 2007-2-18 22:16

基本上落下邨又唔想行的話就要搭671

fai 發表於 2007-2-19 14:33

如果唔介意轉車,坐107去到太子道東沿線轉多程去觀塘既巴士可以行少d,亦
唔受671較疏班次影響。

Gary_B 發表於 2007-2-19 15:25

可以選擇 72A / 75 出摩理臣山道搭 101。

Quanta 發表於 2007-2-19 16:29

乘171往黃竹坑邨應為塘邊徑站下車。

城巴稱之為「美心食品第一廠」, 即係入了橋底的路段後的那個站

4056 發表於 2007-2-20 21:26

原帖由 fai 於 2007-2-19 14:33 發表
如果唔介意轉車,坐107去到太子道東沿線轉多程去觀塘既巴士可以行少d,亦
唔受671較疏班次影響。

107班次其實都唔係好得去邊   不過樓主係黃竹坑村出發咁樣村內已經有107,671唔入村,冇得「見車就上」。 所以無論點都受左107班次疏(比起其他隧道線)所影響,而且107落車後又行餐死。   而671...趕時間真係唔好考慮佢。

真係趕時間ge話,搭小巴去銅鑼灣轉mtr好過

TL 發表於 2007-2-21 17:02

JX9097 發表於 2007-2-21 19:13

原帖由 TL 於 2007-2-21 17:02 發表

落到銅鑼灣想快梗係搭 101 / 619 啦, 搭地鐵有排轉. :D

101同619就一定揀619啦
101喺紅隧口隨時唔見三四個字:lol
頁: [1] 2
查看完整版本: 問路: 黃竹坑村往牛頭角下村