nwfb1110 發表於 2007-3-27 20:55

你們畢業後有冇加入校友會的?

如題。

我中學母校剛於去年十月成立校友會,
而我在二千年畢業的,
都等左六年才可以加入校友會。

不知道各位所讀的中學有沒有成立校友會,
而各位畢業後有沒有加入校友會的?

JX9097 發表於 2007-3-28 01:34

小弟有加入校友會
不過從來都唔會參加該會活動;P

AD18 發表於 2007-3-28 10:51

回覆 #1 nwfb1110 的帖子

我上年已經中學畢業
但係學校果邊就暫時未正式成立校友會

*不過我以前果間中學就會每年舉行一次校友夜

~誰@359~ 發表於 2007-3-28 13:27

中學有校友會,不過唔參加得,因為未畢業:lol
反而小學舊年尾就搞左校友會,但入會費廿蚊
我圈子內既小學同學都冇乜咩人參加;P

nwfb1110 發表於 2007-3-28 22:06

原帖由 ~誰@359~ 於 2007-3-28 13:27 發表
中學有校友會,不過唔參布陞撞朵~:lol
反而小學舊年尾就搞左校友會,但入會費廿蚊
我圈子內既小學同學都冇乜咩人參加;P

其實小學搞校友會始終沒有中學般好,
因為涉及人手及時間問題,
再加上很多畢業既小學校友都未必會記得小學的事。

kenny_hou 發表於 2007-4-2 04:09

小弟有參加中學的校友會,小學曾經入過,但後來無續到期

dcyw 發表於 2007-4-2 09:36

不論小學與中學的也沒有參加,因為同屆
畢業的同學沒有一人參加。

tsoikc 發表於 2007-4-2 21:54

回覆 #1 nwfb1110 的帖子

我學校都係去年先搞校友會, 最近先搞左一次活動, 但係因為我要返工
所以無去到. 我自己都入左自己學校校友會, 不過宜家一至六都要返工,
所以要參加活動有一定的難度...

nwfb1601 發表於 2007-4-3 12:01

我母校(中學)係幾十年前都成立0左個校
友會,不過我就無 join 過。http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/tongue.gif(鬼咩......退
學生一個,仲有面重返母校咩...... http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/embarassed.gif )

AVD1 發表於 2007-4-3 21:08

有 - 小學
我只參加過一次 (佢搞 o既 活動 - BBQ) ~
頁: [1] 2
查看完整版本: 你們畢業後有冇加入校友會的?