LN9267 發表於 2021-3-31 11:28

屯門區議員建議開辦來往市中心、紅橋、大興及山景小巴線

https://www.districtcouncils.gov.hk/tm/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/ttc/20082/TTC_2021_019.pdf

始終現在505輕鐵頗為擠逼,如果有小巴線分擔輕鐵,對乘客是一件好事。

I20091157 發表於 2021-3-31 16:19

D人坐小巴無端端俾多幾蚊車錢,真係掋坐?

WHYB630 發表於 2021-3-31 16:28

I20091157 發表於 2021-3-31 16:19
D人坐小巴無端端俾多幾蚊車錢,真係掋坐?

$2客

問題係屯門搞小巴,好大機會咪又係灌蠑中標?佢啲服務真係不了
不如搞專利巴士俾人投標好過

I20091157 發表於 2021-3-31 16:56

WHYB630 發表於 2021-3-31 16:28
$2客

不如開條K巴線;P

WHYB630 發表於 2021-3-31 17:05

I20091157 發表於 2021-3-31 16:56
不如開條K巴線

已有K58,最多開K58A兜埋大興,但K58都唔夠客情況下 黨鐵睬你都傻;P

我有反建議,不如厹開57A/58A之類嘅路線去屯轉,做屯門區內之餘 下繁可以幫輕吓58M

GD1570 發表於 2021-4-1 10:51

不如搵54區去市中心條港鐵巴士綫經潭豐、大興及山景往市中心吧。

andy92 發表於 2021-4-1 11:51

960, 961 加落車拍卡分段最實際

lsc04d11 發表於 2021-4-2 23:15

市中心紅橋大興山景 點睇都好960。。。所以回番#2即係廿幾蚊去程 變番5,6蚊 回程又可以用960,961分段比較上叫做平左嫁喇 (兩蚊客更不用說,叫多飛)

I20091157 發表於 2021-4-3 09:10

andy92 發表於 2021-4-1 11:51
960, 961 加落車拍卡分段最實際

上年呢啲過海車申請咗咪照俾TD Ban咗,所以都幾難過

吳宗錡 發表於 2021-4-3 09:31

I20091157 發表於 2021-4-3 09:10
上年呢啲過海車申請咗咪照俾TD Ban咗,所以都幾難過

點解分段收費要向TD申請嘅?唔係話分段收費屬於車資優惠,巴士公司提唔提供TD都管唔到乜?
頁: [1] 2
查看完整版本: 屯門區議員建議開辦來往市中心、紅橋、大興及山景小巴線