ryandroid 發表於 2021-4-14 15:20

2/5 屯馬綫一期及西鐵綫延遲首班車服務

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=21760&refer=Share

港鐵:屯馬綫一期及西鐵綫於下月二日延遲至早上七時半開始服務,期間提供接駁巴士

Quanta 發表於 2021-4-14 15:53

似乎佢幾有信心七月可以通到,測試都係去到六月。係爭在過海段唔知delay幾耐啫

hkitalk.media 發表於 2021-4-14 15:53

資料提供:港鐵

AtrHenu 發表於 2021-4-14 16:42

Quanta 發表於 2021-4-14 15:53
似乎佢幾有信心七月可以通到,測試都係去到六月。係爭在過海段唔知delay幾耐啫 ...

過海段都要等所有MLR退曬和沿途裝閘門先可以通車啵.

btw,今次西鐵和馬鐵遲開頭車但又唔早收車係乜野原因?(改訊號程式定電力系統):P

HU6455 發表於 2021-4-14 17:12

依家呢間公司D服務可以話停就停,中意就呢度停一日,中意就果度停2個鐘,預早話你知已經系比面你!反正囉正牌吾駛罰錢!

I20091157 發表於 2021-4-14 17:35

btw,今次西鐵和馬鐵遲開頭車但又唔早收車係乜野原因 ...

閘門就算啦,十年都唔知開唔開到工。
係都通咗先起

timewater 發表於 2021-4-14 18:26

點解K99 唔係咪紅磡? 要市民轉嚟轉去好唔方便
又或者屯元天各一條直去尖東/紅磡就最好

AlexLee 發表於 2021-4-14 18:34

btw,今次西鐵和馬鐵遲開頭車但又唔早收車係乜野原因 ...

通車同埋裝閘門都需要等MLR退曬先
但係裝閘門同埋通車時間係無關係嘅...

AVBWU291 發表於 2021-4-14 19:30

timewater 發表於 2021-4-14 18:26
點解K99 唔係咪紅磡? 要市民轉嚟轉去好唔方便
又或者屯元天各一條直去尖東/紅磡就最好 ...

直接268/9B啦

AVBWU291 發表於 2021-4-14 19:41

HU6455 發表於 2021-4-14 17:12
依家呢間公司D服務可以話停就停,中意就呢度停一日,中意就果度停2個鐘,預早話你知已經系比面你!反正囉正牌吾 ...

温水煮蛙啫,過多幾年可能停埋成個weekend㖭,逐漸倫敦地鐵化
頁: [1] 2
查看完整版本: 2/5 屯馬綫一期及西鐵綫延遲首班車服務