kk12120 發表於 2021-9-20 19:03

K72橋啟用消息

【K72橋啟用消息】運輸署交通通告
《由太子道東(東行)往協調道一段世運道天橋啟用》

駕駛人士請注意,由太子道東(東行)往協調道的一段世運道天橋(東行)將由2021年9月25日上午10時起啟用。

有關地點將設置適當交通標誌指導駕駛人士。

JX9097 發表於 2021-9-20 19:22

唔知5D/ 24/ 108會唔會行新橋入啟德
唔使再喺新蒲崗u-turn又u-turn呢?

Justshamxx 發表於 2021-9-20 19:38

5A?(存在感過低,不准提及;P;P;P)

da87 發表於 2021-9-20 19:43

可能巴士公司都係啱啱先知:lol

假若啟德線上晒橋, 能將九龍城站位搬到最前? 出站直駛上橋

JR5204@26M 發表於 2021-9-20 19:50

22/22M都可以改用K72橋入啟德

CRH5 發表於 2021-9-20 20:11

JR5204@26M 發表於 2021-9-20 19:50
22/22M都可以改用K72橋入啟德

20 都得

不過最衰而家 Mikiki 門口真係有客上車返啟德/九龍灣......

hokachung 發表於 2021-9-21 02:39

CRH5 發表於 2021-9-20 20:11
20 都得

不過最衰而家 Mikiki 門口真係有客上車返啟德/九龍灣......
20號唔止有客上車,仲好多客落車添
城巴辛辛苦苦搶咗九巴同綠Van堆客返嚟,點會就咁還返畀對家

EX-TL 發表於 2021-9-22 11:21

九巴要幫阿媽個商場出客, 唔會上橋, 城巴要同九巴爭客, 唔會上橋, 或者畀客量低迷路線改行橋唔係唔得嘅, 例如22M.

AtrHenu 發表於 2021-9-22 15:49

EX-TL 發表於 2021-9-22 11:21
九巴要幫阿媽個商場出客, 唔會上橋, 城巴要同九巴爭客, 唔會上橋, 或者畀客量低迷路線改行橋唔係唔得嘅, 例 ...

城巴表示22M都唔可以飛Miki啦,因為要俾郵輪碼頭班遊客去宋皇台地鐵入閘參觀宋朝文物而且要嚟執九巴5A,5D跌出嚟的客.:lol

kay 發表於 2021-9-22 15:56

最大問題係仲有個景泰街站
* AMENDED WITH#11 COMMENT
頁: [1] 2
查看完整版本: K72橋啟用消息