LRT610-1092 發表於 2022-4-5 11:56

港鐵車廂有延誤資料提供

今日搭A203/A110,到荔景前車廂的資趣台有顯示迪士尼線故障的消息。請問是幾時開始有這樣的顯示?

Ricky403 發表於 2022-4-5 12:12

DRM出到再講啦:lol

LH797 發表於 2022-4-5 12:27

呢樣嘢已經提供咗十年八載囉喎, 只係唔係次次出咁解:L

LH797 發表於 2022-4-5 12:51

Ricky403 發表於 2022-4-5 12:12
DRM出到再講啦

算吧啦, 搵一套貴到爆嘅system, 跟住行GIF, 應該都係得MTR先做得出

FYI: 1151套DRM行i7配512MB RAM嘅spec

XL2135/D343344 發表於 2022-4-5 13:33

的確DRL今朝故障,截至今日下午1點半都未搞掂⋯⋯

he_01 發表於 2022-4-5 16:28

算吧啦, 搵一套貴到爆嘅system, 跟住行GIF, 應該都係得MTR先做得出

FYI: 1151套DRM行i7配512MB RAM嘅spe ...

因為套DRM設計比人呃咗錢
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/263670/%E6%B2%99%E4%B8%AD%E7%B7%9A-%E6%89%BF%E8%BE%A6%E5%95%86%E4%B8%B2%E8%AC%80%E8%A9%90%E9%A8%99%E6%B8%AF%E9%90%B527-3%E8%90%AC-%E8%A2%AB%E5%88%A4%E5%8D%B3%E6%99%82%E7%9B%A3%E7%A6%81%E5%85%AD%E5%80%8B%E6%9C%88

khcasahiya 發表於 2022-4-5 17:36

XL2135/D343344 發表於 2022-4-5 13:33
的確DRL今朝故障,截至今日下午1點半都未搞掂⋯⋯

好似有半段架空電纜要換過

HU6455 發表於 2022-4-5 18:01

he_01 發表於 2022-4-5 16:28
因為套DRM設計比人呃咗錢
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/263670/%E6%B2%99 ...

甘沙中線套DRM比人呃左,甘市區線Q車果套又點?

Ricky403 發表於 2022-4-5 18:06

FYI: 1151套DRM行i7配512MB RAM嘅spe ...

RAM得0.5GB咁整motion更加唔穩定...而家播GIF都周不時restart
倒不如話預得太忟水,又或者IKK個設計限制咗套DRM嘅spec,結果只係一張虛擬閃燈路線圖

以前西鐵嘅動畫係放喺而家電視直線個位
其實諗諗下,向電視直線落手好似簡單啲易啲搞,反正而家周不時都cut咗忽show廣告:lol

HU6455 發表於 2022-4-5 21:32

Ricky403 發表於 2022-4-5 18:06
RAM得0.5GB咁整motion更加唔穩定...而家播GIF都周不時restart
倒不如話預得太忟水,又或者IKK個設計限制 ...

講開又講,廿年前未有新聞直線前既千九報站動畫,好過廿年後今日出産既DRM!
(不過依家好難揾得番去睇)
頁: [1] 2
查看完整版本: 港鐵車廂有延誤資料提供