hkitalk.media 發表於 2022-5-3 17:34

東鐵線會展站 9/5 開放日詳情

港鐵公佈東鐵線會展站 9/5 開放日詳情,有興趣參觀的市民可於 5/5 指定時間起分別透過 MTR Mobile 及 THE GULU 索取早上及下午共七個時段的門票,每張門票可供 4 人進入。

新型冠狀病毒病防疫措施
- 所有參觀人士在進入場地前必須利用手機掃描「安心出行」二維碼(獲豁免者除外)。 獲豁免人士在進入場地前用所提供之訂明表格登記有關個人資料;
- 必須完成政府「疫苗通行證」的接種要求(獲豁免者除外) ,並使用「驗證二維碼掃描器」流動應用程式掃描疫苗接種紀錄或出示醫學豁免證明書(或相等證明文件)。
- 所有參觀人士必須佩戴口罩方可進入活動會場,參觀期間必須全程佩戴口罩。
- 所有參觀人士於進場前必須通過設於活動會場入口處之體溫檢測。
- 所有正接受香港特區政府規定的衞生檢疫的人士,一律禁止進場。
- 所有入場人士必須保持適當社交距離,避免人群聚集,並遵守香港特區政府發出2019冠狀病毒病相關的預防及控制疾病規例。

其他詳情可參閲:https://mtreastraillinecrossharbourextension.hk/tc/news/openday

hp8961 發表於 2022-5-3 21:46

連入地鐵站都要打針同scan安心出行?!有病。又唔見經商場去搭鐵可以豁免scan安心

魔雪巴士頻道 發表於 2022-5-3 22:03

連入地鐵站都要打針同scan安心出行?!有病。又唔見經商場去搭鐵可以豁免scan安心 ...

陰下陰下又加多啲
睇返599章,其實已經寫好晒交通工具啲限制同執行條款...

ryumew 發表於 2022-5-3 22:15

連入地鐵站都要打針同scan安心出行?!有病。又唔見經商場去搭鐵可以豁免scan安心 ...

咁咪等通車日去唔洗scan

JX9097 發表於 2022-5-4 09:48

會唔會係因為未通車但又搞活動
所以會展站身份就唔係交通,而係event space?
因為展覽場地係要跟599

lsc04d11 發表於 2022-5-4 22:26

記得唔好爭喇。。。。。
上次宋皇臺站同土瓜灣站都係咁啦…

AtrHenu 發表於 2022-5-5 15:15

lsc04d11 發表於 2022-5-4 22:26
記得唔好爭喇。。。。。
上次宋皇臺站同土瓜灣站都係咁啦…

爭有乜鬼用今次唔夠5分鐘就派曬D票,想去的鐵迷唯有當日去到現場自求多福.(即撞彩有無人肯陪同一齊入去參觀):lol:funk::@

lsc04d11 發表於 2022-5-5 18:13

AtrHenu 發表於 2022-5-5 15:15
爭有乜鬼用今次唔夠5分鐘就派曬D票,想去的鐵迷唯有當日去到現場自求多福.(即撞彩有無人肯陪同一齊入去參 ...

據上次土瓜灣及宋皇臺經驗用gulu搶唔難
反而今次我搶到mtr mobile一擊即中 唔洗搶gulu...

lsc04d11 發表於 2022-5-5 21:20

炒係衰 但買嗰個都唔好因為佢真係要睇你個app 截圖係唔會入到去除非賣嗰個都扮friend一齊入去啦…
頁: [1]
查看完整版本: 東鐵線會展站 9/5 開放日詳情