CRH5 發表於 2022-7-10 23:58

港鐵推出東鐵線「車尾上車即時賞」活動 可獲贈 300 MTR 分

港鐵推出東鐵線「車尾上車即時賞」活動
明日起連續三星期,在東鐵線粉嶺和大圍站金鐘方向的車尾上車,有機會獲贈 300 MTR 分

Ref: https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2353672/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E6%B8%AF%E8%81%9E-%E9%BC%93%E5%8B%B5%E4%B9%98%E5%AE%A2%E8%A1%8C%E5%A4%9A%E6%AD%A5%E4%BB%A4%E8%BB%8A%E5%BB%82%E6%9B%B4%E9%AC%86%E5%8B%95-%E6%B8%AF%E9%90%B5%E6%98%8E%E8%B5%B7%E6%8E%A8%E6%9D%B1%E9%90%B5%E7%B7%9A-%E8%BB%8A%E5%B0%BE%E4%B8%8A%E8%BB%8A%E5%8D%B3%E6%99%82%E8%B3%9E-%E6%B4%BB%E5%8B%95
下圖由 hkitalk.media 小編加上

Ohm 發表於 2022-7-11 02:05

較後車卡喺金鐘站落車後比較有利,可能會吸引到一啲過海乘客上車前行去車尾,不過唔知會唔會造成反效果,於紅磡站變咗車尾逼滿哂人

kei_hk 發表於 2022-7-11 09:38

Ohm 發表於 2022-7-11 02:05
較後車卡喺金鐘站落車後比較有利,可能會吸引到一啲過海乘客上車前行去車尾,不過唔知會唔會造成反效果,於 ...

話晒紅磡都係主要轉車站﹐總有一堆人會落車﹐影響應該不大。

而吸引一堆人在車尾上車﹐令到成抽車的載客平均D﹐整體益處會比較大。

Quanta 發表於 2022-7-11 12:03

我有興趣點執行多啲 咁多人流逐個嘟唔掂... 靠wifi藍牙 detect唔知技術成熟未呢

cruisesnet 發表於 2022-7-11 12:27

Quanta 發表於 2022-7-11 12:03
我有興趣點執行多啲 咁多人流逐個嘟唔掂... 靠wifi藍牙 detect唔知技術成熟未呢 ...

可能最原始既: 小黃人手持巨型QR code ;P

groom1002 發表於 2022-7-11 12:44

cruisesnet 發表於 2022-7-11 12:27
可能最原始既: 小黃人手持巨型QR code

把QR CODE貼在車尾4卡就得

cruisesnet 發表於 2022-7-11 13:56

groom1002 發表於 2022-7-11 12:44
把QR CODE貼在車尾4卡就得

北行/ 其他站上車都嘟到?

kei_hk 發表於 2022-7-11 13:58

可能最原始既: 小黃人手持巨型QR code
佢都係2個站車尾上車才有機會有300分﹐睇怕佢只係派十個八個人在相關月台﹐手持八達通機mark數do卡。

佢無話你一定取到分﹐你有緣do到卡就有分﹐do唔到卡就無分。

節錄新聞內容:

在7月11日開始連續3個星期,於星期一至五早上繁忙時間,粉嶺站及大圍站會有「車尾上車即時賞」快閃活動,乘客到往金鐘方向月台的車尾位置上車,有機會每次賺取300分MTR Mobile 積分。
用QR Code﹐漏洞太多了﹐應該唔會用此方法。
單係share比其他人已經......;P

louis19910701 發表於 2022-7-11 16:09

QR Code太易破解喇!
我影低張QR Code,然後第二朝喺車頭上車,
掃瞄我影低嗰張QR Code咪得囉,
建議好似頭等核准咁,拍八達通

kei_hk 發表於 2022-7-11 16:33

louis19910701 發表於 2022-7-11 16:09
QR Code太易破解喇!
我影低張QR Code,然後第二朝喺車頭上車,
掃瞄我影低嗰張QR Code咪得囉,

佢可以日日轉code﹐日日用新code。

但係阻止唔到即時放上社交平台分享﹐其他人(所有人)都用到個code.....:P。

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 港鐵推出東鐵線「車尾上車即時賞」活動 可獲贈 300 MTR 分