Kelvin15190 發表於 2022-11-13 09:59

油麻地港鐵站發生列車撞閘門意外

荃灣綫荔景至佐敦站暫停服務

下圖由 hkitalk.media 小編加上

Kelvin15190 發表於 2022-11-13 12:03

唔知聽日黎生可否經荃灣線過海呢?

1133_1211 發表於 2022-11-13 10:08

Photo from WhatsApp

samuelho668 發表於 2022-11-13 10:22

唔知係咪撞到野
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B8%AF%E9%90%B5%E8%8D%83%E7%81%A3%E7%B6%AB%E6%B2%B9%E9%BA%BB%E5%9C%B0%E7%AB%99%E5%88%97%E8%BB%8A%E5%86%92%E7%85%99-%E8%8D%94%E6%99%AF%E8%87%B3%E4%BD%90%E6%95%A6%E7%AB%99%E6%9C%8D%E5%8B%99%E6%9A%AB%E5%81%9C-015744455.html

HE7921 發表於 2022-11-13 10:24

肇事列車編號為A277(264)

I20091157 發表於 2022-11-13 10:26

一年前甩門,一年後又發生差唔多嘅事...

timewater 發表於 2022-11-13 10:37

觀塘綫正常運作,點解港鐵要無理關閉埋旺角同油麻地站,唔俾人入閘?

JZ3968 發表於 2022-11-13 10:44

車頭好似座低左?

HE7921 發表於 2022-11-13 10:47

timewater 發表於 2022-11-13 10:37
觀塘綫正常運作,點解港鐵要無理關閉埋旺角同油麻地站,唔俾人入閘?

同埋荃灣線過左荔景站之後如常行到旺角站,之後有渡線可駛至油麻地站觀塘線月台,再利月何文田或黃埔站調頭,但或者會對觀塘線列車服務造成阻礙

teddybus 發表於 2022-11-13 11:15

邊度寫旺角/油麻地,仲有太子站關閉?
你會唔會收錯風?

JX9097 發表於 2022-11-13 11:15

HE7921 發表於 2022-11-13 10:47
同埋荃灣線過左荔景站之後如常行到旺角站,之後有渡線可駛至油麻地站觀塘線月台,再利月何文田或黃埔站調 ...

對黨鐵而言太複雜喇
梗係直接停咗佢算數;P
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 油麻地港鐵站發生列車撞閘門意外