kk12120 發表於 2023-1-20 15:44

東鐵綫星期六、日賽馬日時間表

Ricky403 發表於 2023-1-20 16:20

落 - 上 - 落 - 埔 每3分鐘一班?

mattwong09 發表於 2023-1-20 17:46

睇返之前安排,係 落 - 落 - 上(經馬場) 每4分鐘一班
所以跑馬期間途經火炭站班次有機會相隔成8分鐘

AVBWU291 發表於 2023-1-20 19:24

落(4)上經馬(4)落(4)

rickycheng 發表於 2023-1-20 19:56

但睇返呢個表似乎係全部往大埔墟?
可能係加密大埔墟來回金鐘班次?
因為聽日係年30
另外聽日賽馬係提早左...但似乎MTR 冇提早馬場尾班

tonyng 發表於 2023-1-20 23:32

rickycheng 發表於 2023-1-20 19:56
但睇返呢個表似乎係全部往大埔墟?
可能係加密大埔墟來回金鐘班次?
因為聽日係年30

並唔係,聽日仍然同通關後的賽馬日一樣,只係得一班下午5點49分由大埔墟往金鐘經馬場的車次,其他經馬場車次都唔係以大埔墟為終點站。

Ricky403 發表於 2023-1-21 11:44

確實係搵羅湖班次經馬場算數
無咗賽馬日額外加班+大埔墟起載呢支歌仔唱lu

AVBWU291 發表於 2023-1-21 12:01

Ricky403 發表於 2023-1-21 11:44
確實係搵羅湖班次經馬場算數
無咗賽馬日額外加班+大埔墟起載呢支歌仔唱lu ...

之前係上水(6)上水(3)大埔經馬場(3)上水(6)... 嘅 loop,最繁忙路段(大埔墟至大學、沙田至金鐘) 18 分鐘 4 班車。而家係 16 分鐘 4 班車,仲要最繁忙路段變成 上水至大學、沙田至金鐘,點睇都係而家密過之前啩...火炭都係密咗,由 18 分鐘 3 班車,變 16 分鐘 3 班車。

不過大埔墟起載得返散場時段一班車就真嘅,想坐嘅話,睇下有冇運啦。

頁: [1]
查看完整版本: 東鐵綫星期六、日賽馬日時間表