Kj2052 發表於 2023-4-12 12:41

網傳東鐵已裝上首部月台閘門

在大埔墟站

https://m.facebook.com/groups/464616620971403/permalink/1424763821623340/?mibextid=l066kq

SSBT 發表於 2023-4-14 23:35

大圍站果D唔算?

08x200-201 發表於 2023-4-16 02:52

SSBT 發表於 2023-4-14 23:35
大圍站果D唔算?

唔算
果d只是裝左玻璃去分隔未來的設備區和候客區

s20131417 發表於 2023-5-4 21:25

08x200-201 發表於 2023-4-16 02:52
唔算
果d只是裝左玻璃去分隔未來的設備區和候客區

此站月台閘門地台鋼板組件仍未完全裝好
(截至目前,2台差4個車卡連接位組件(右),1台未開始裝)

rickywk 發表於 2023-5-6 14:36

花紋好樣衰,用漸變大小圓點得唔得呀?果兩個三角又係多此一舉,門神位兩條色邊緊緊合格,若果係由底漸變白色反而會更有空間感

呢六、七年黨鐵d設計無一款係合格,由長春假九開始重口味到痴線,加埋放錯位嘅立柱:@
去到R train立柱擺位稍為好少少,但色調依然重口味。

然後IKK轉LED,試果兩三抽白燈LED試到收幾百封投訴信,色調過白唔舒服,最尾都要換較為黃嘅LED。

到青島車同輕鐵五期,果隻紫色真係作嘔,五期車個車頭燈直頭應該拉去換啦仲用圓燈

ytxmobile 發表於 2023-5-7 14:39

rickywk 發表於 2023-5-6 14:36
花紋好樣衰,用漸變大小圓點得唔得呀?果兩個三角又係多此一舉,門神位兩條色邊緊緊合格,若果係由底漸變白 ...

月台門三角箭咀世界上好多地方都有,大驚小怪。

Ricky403 發表於 2023-5-7 14:50

花紋係幾樣衰
同埋停車stop mark好似對唔準道閘門

YY487 發表於 2023-5-7 15:18

s20131417 發表於 2023-5-7 20:39

Pic from WhatsApp group
老實講,相對於Gilgen Door System製版本相比,
方大智源版本觀感一般⋯
頁: [1]
查看完整版本: 網傳東鐵已裝上首部月台閘門