Ilovecty13579 發表於 2023-5-5 19:58

HKtimothy007 發表於 2023-5-5 20:18

而九龍旺角等地有直接需求來往山頂,山頂一帶嘅居民又有過海去九龍旺角等地嘅需求
你點樣得出呢個結論;P
而大角咀冇紅隧巴士線來往港島各區
人哋用西隧先咪得囉,你下次係咪要搞啲將軍澳經西隧嘅線,又或者屯門經東隧
同時填補因103P取消而消失咗嘅旺角(染布房街)總站
呢個究竟係咩原因呢架,填補總站真係第一次聽

HKtimothy007 發表於 2023-5-5 20:20

By the way,你可唔可以唔好再出post污染環境,返去溫書啦

Ilovecty13579 發表於 2023-5-5 20:28

HKtimothy007 發表於 2023-5-5 20:34

Ilovecty13579 發表於 2023-5-5 20:28
其實一出富榮花園就係加士居道天橋直達紅隧口,一出紅隧口就係銅鑼灣,大角咀居民去銅鑼灣搭呢條線一定快 ...

其實你知唔知加士居道天橋有幾塞,分分鐘我搭914/905仲快,仲有六幹係以後嘅事,唔係而家,請你分清楚,同埋你可唔可以提升下啲post嘅質量,唔好再放廢物建議出嚟

ate214 發表於 2023-5-5 20:36

其實一出富榮花園就係加士居道天橋直達紅隧口,一出紅隧口就係銅鑼灣,大角咀居民去銅鑼灣搭呢條線一定快 ...
日間既加士居道天橋叫快
天大笑話
足以證明對道路狀況一知半解...呀唔係,零知負解就亂出post

更何況為一個唔再使用既路邊巴士站而開路線?
有無再離譜D?

Ilovecty13579 發表於 2023-5-5 20:45

天空之神 發表於 2023-5-5 20:47

X15 收緊幾錢

點解呢條線咁平過海咁唔符合成本效益?

ate214 發表於 2023-5-5 20:51

Ilovecty13579 發表於 2023-5-5 20:45
呢條線一出紅隧就上山頂,但係905/914出西隧之後要兜上環、中環、金鐘先到灣仔、銅鑼灣(905仲要兜西營盤) ...

係咪加士居道, 死亡十字, 紅隧, 時代廣場唔會塞車?

Lkopm 發表於 2023-5-5 23:34

唔夠客、太平!唔該樓主唔好再出啲垃圾建議🙏🏻
頁: [1] 2
查看完整版本: 建議開辦由旺角(染布房街)來往太平山頂嘅120過海巴士線