hkitalk.media 發表於 2023-5-31 11:49

城巴展示新巴合併過渡期顏色

城巴公佈新形象同時,亦公佈即日起會陸續安排現時新巴巴士貼上新款城巴標誌,覆蓋原有標誌,城巴亦即場展示一部已貼上新標誌的新巴 #5828,已換標誌的新巴暫時會在上車門旁臨時貼上小型新巴標誌。而新巴車長在過渡時期獲發新標誌牌覆蓋原標誌,並預期於年底開始穿著全新設計的制服。

#新巴 #城巴 #匯達 #善水 #匯達交通 #善水資本

hkitalk.media 發表於 2023-5-31 11:51

KG1428 發表於 2023-5-31 11:53

好期待橙巴行962/969/B3/B7。

AtrHenu 發表於 2023-5-31 12:13

放心到時會學對家紅巴一樣批61系盡量套曬去N廠之後換返堆82,83系出市區過活.

btw,今次合併有D回顧返25年前橙汁接手藍戰士早期的情況一樣所有野只用貼紙上陣先之後再慢慢油黃.:lol

HR1377 發表於 2023-5-31 12:23

AtrHenu 發表於 2023-5-31 12:13
放心到時會學對家紅巴一樣批61系盡量套曬去N廠之後換返堆82,83系出市區過活.

btw,今次合併有D回顧返25年 ...

大西北路線有82,83系車係因為部車要行市區不能使用12800路線

08x200-201 發表於 2023-5-31 12:29

唔知道城巴黃車身個logo會唔會過了1/7也一起換上果個「百事可樂」個logo :lol

魔雪巴士頻道 發表於 2023-5-31 14:20

08x200-201 發表於 2023-5-31 12:29
唔知道城巴黃車身個logo會唔會過了1/7也一起換上果個「百事可樂」個logo

講開汽水
九巴紅巴啲櫈顏色似“沙示”

魔雪巴士頻道 發表於 2023-5-31 14:22

6090終於可以去勻全港18區

toby_tl10 發表於 2023-5-31 14:58

魔雪巴士頻道 發表於 2023-5-31 14:22
6090終於可以去勻全港18區
呢部車都唔知幾時先返到出嚟:lol:lol:lol

ky927 發表於 2023-5-31 15:02

橙巴無架,行唔到B3/B7 啦麻
頁: [1] 2
查看完整版本: 城巴展示新巴合併過渡期顏色