James116 發表於 2023-6-8 00:00

善水82X早繁收車

搭咗82X幾年,基本上幾年都冇乜收車。 但係最近呢幾個禮拜, 唔知觸動咗善水邊條神經線,朝早返工返學就嚟收車。

好似今日咁,根據詳細時間表(藍灣半島),
原定班次:0700,0712,0724,0736,0748,0800
實際班次為:0700,0715,0733,0748,0801

平時0712(健康村特班)同0700(藍灣), 返柴灣已經成日頂閘
0712(藍灣)就因為有時派38XX所以頂閘, 不過都算上得曬
而家你仲要收車... :curse:, 朝早嗰個返工返學,遲咗一分鐘就係遲到, 無啦啦收車係咪趕走曬啲客

James116 發表於 2023-6-8 22:15

kiwai 發表於 2023-6-8 06:17
既然想重視收車問題, 快啲去TCU投訴啦
今日(8/6)已經又收車,加埋一個鐘收咗一部

天空之神 發表於 2023-6-8 00:04

善水巴士服務唔係本業

你懂的

horivhyc 發表於 2023-6-8 00:31

如果日日都要針對屎水收車黎擺上黎係度罵,咁係咪要去到洗版程度先至滿足到你呢?

再者,屎水收車已經係日經,我真係唔希望見到任何收車post,包括厹,真係睇到都煩

33606 發表於 2023-6-8 00:32

82x收咁平,屎水唔志在。

neoplan720p 發表於 2023-6-8 00:48

33606 發表於 2023-6-8 00:32
82x收咁平,屎水唔志在。

咁82係咪可以交牌了?

天空之神 發表於 2023-6-8 00:56

如果日日都要針對屎水收車黎擺上黎係度罵,咁係咪要去到洗版程度先至滿足到你呢?

再者,屎水收車已經係日 ...

集唔集中都無用架啦

落簿減到 20-25 又鬧

收車收到 20-25 都鬧

間間公司都係咁架啦

善水只係拎城巴做 model 賣巴士

真係會有心攪巴士咩? 傻啦

James116 發表於 2023-6-8 01:15

再者,屎水收車已經係日 ...

就係因為屎水收車已經係日經所以我哋應該要重視收車呢個問題, 而唔係當作呢個問題唔存在

kiwai 發表於 2023-6-8 06:17

James116 發表於 2023-6-8 01:15
就係因為所以我哋應該要重視收車呢個問題, 而唔係當作呢個問題唔存在

既然想重視收車問題, 快啲去TCU投訴啦

lsc04d11 發表於 2023-6-8 08:50

實會話82X大把取代品,包括2蚊客偏愛嘅106,682之前亦有post話成堆客有613A唔上(筲箕灣往柴小),人地俾緊機會對手者

EpicHan0119 發表於 2023-6-8 11:38

82X 頂閘問題超過十年, 一直因為勉強載得晒而未獲加班
頁: [1] 2
查看完整版本: 善水82X早繁收車