LN9267 發表於 2023-6-17 17:29

觀塘地區人士與九巴就麗港城巴士服務交流

https://www.facebook.com/100063495740145/posts/pfbid0ytBw44rQi1Qwpw7TDMqJUewE2agHCD4qvRmsmDdYiX7w9WaHG75EySYE28nzPebjl/?mibextid=cr9u03

該地區人士引述九巴的態度很正面,可能是為了與城巴競爭有關吧。

天空之神 發表於 2023-6-17 18:10

298X 都唔會做起

298C 都係提早收皮算😂

Ricky403 發表於 2023-6-17 18:16

所謂正面係因為海庭幫佢做醜人;P
219X要求加番班好似都無回應過,只係話會搞下個apps咁喎;其實塞完理工再一路塞漆咸道k11 musea倒塞,啲時間可以準就奇
至於621,估計回程都係兩班車直到永遠,上繁條走線夠客唔代表下繁都一樣,況且621傳係連上繁都跌緊客

PC2625 發表於 2023-6-17 18:33

我印象較深是當年厲鬼城死攬住 219X 唔放去油塘, 搞到開條繁時 219P 不倫不類但要經厲鬼城, 取消之後開條唔多客, 走線唔吸引兼有緣人至搭到嘅 14X, 油塘多得佢唔少 !利申, 我當年住油塘 !

Choi 發表於 2023-6-17 18:41

Ricky403 發表於 2023-6-17 18:16
所謂正面係因為海庭幫佢做醜人
219X要求加番班好似都無回應過,只係話會搞下個apps咁喎;其實塞完理工再 ...

搭790啦;P

kmb71k 發表於 2023-6-17 21:12

PC2625 發表於 2023-6-17 18:33
我印象較深是當年厲鬼城死攬住 219X 唔放去油塘, 搞到開條繁時 219P 不倫不類但要經厲鬼城, 取消之後開條唔 ...

印象中當年40改快都傾咗好耐

dennis28a 發表於 2023-6-17 21:52

天空之神 發表於 2023-6-17 18:10
298X 都唔會做起

298C 都係提早收皮算😂

298X 同 795 較量下,前者暫時佔優。
雖然距離贏依個戰爭仲有好大距離。

唯一要收皮果條叫 290E,要唔救亡死緊。

kay 發表於 2023-6-17 21:57

九巴積極但年頭RPP反映唔到
今年佢自己落注係X6C

mattwong09 發表於 2023-6-17 22:14

搞掂咗219X嘅收車問題先啦,平日日間非繁由2019年前表定3個字一班減到而家4個字然後經常再收到5個字先一班
至於繁時,個人認為而家嘅客量已經無能力再support到12分一班嘅班次,無收車已經皇恩浩蕩
至於621嘅客量跌幅,之前本版已有相關帖文,喺度唔再補充 (https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2147323-1-1.html)

講巴士就不如講埋小巴,23系列嘅服務有幾垃圾就唔再多提,而家69A平日繁時同週末下晝經常載唔晒,而69絕大部分時間又有線無車,係極需要作出改善(有需要可以喺M1版開新文另作討論)

VanossChan520 發表於 2023-6-17 23:02

88X嗰項建議我嘅睇法係
既然麗港城喺將藍通車後已經有96去大老山轉車
88X冇乜必要再停麗港公園 況且88X去程停到麗港城
加完之後實會爭取埋回程
同33可以由觀碼行返麗港城唔同
88X係老隧直去聖安當
咁樣佢哋有去充足嘅理由爭取回程加停
如果佢哋爭取埋回程嘅話
返藍油就會用多幾分鐘

不過當年陳議員爭取油塘直出方案嗰刻開始
就應該預咗條線總有一日會俾麗港城搶劫
頁: [1] 2 3