hkitalk.media 發表於 2023-6-17 21:34

疑由知名巴士迷擁有退役短豬 在粉嶺被警方扣查

一部傳聞由某知名中學巴士迷擁有的退役短豬 (前LR623)晚上於粉嶺百和路被警方拉起封鎖線扣查。網上傳言指一名經常駕駛該巴士「試車」的中年巴士迷涉嫌使用偽造車輛文件被拘捕,但本站時未能證實有關消息。
相片由粉嶺居民提供

hkitalk.media 發表於 2023-6-17 21:36

hkitalk.media 發表於 2023-6-17 23:39

退役短豬粉嶺被扣留一事,有傳媒證實,傍晚警方拘捕了一名自稱為巴士擁有人的 41 歲姓鍾男子,警方調查時懷疑該人使用了沒有登記的試車牌照 (T牌),涉嫌「使用虛假文書」及「駕駛時沒有第三者保險」。

VK4642 發表於 2023-6-17 22:06

上得山多終遇虎:D

AVBWU291 發表於 2023-6-17 22:09

使唔使講到咁隱悔呀,驚佢老豆揾律師告你?定係驚大偉郁你哋呀...

DW8306 發表於 2023-6-17 22:19

使唔使講到咁隱悔呀,驚佢老豆揾律師告你?定係驚大偉郁你哋呀...

律師信幾舊水一封姐,香港多幾個玻璃心既話呢d easy money真係好易賺

LN9267 發表於 2023-6-17 23:10

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/909974/%E7%B2%89%E5%B6%BA41%E6%AD%B2%E7%94%B7%E7%96%91%E6%8E%9B%E5%81%87t%E7%89%8C%E6%8F%B8%E9%80%80%E5%BD%B9%E5%B7%B4%E5%A3%AB-%E6%B6%89%E8%A1%8C%E4%BD%BF%E8%99%9B%E5%81%87%E6%96%87%E6%9B%B8%E7%AD%893%E7%BD%AA%E8%A2%AB%E6%8D%95?utm_medium=Social&utm_source=fb_other&utm_campaign=news&fbclid=IwAR1JA_FxYY2RFszcctg6_XmMLc-CZuvBsDHcu9vrM8fbJlHPGmMsLj78KFk

有傳媒報道相關消息。

天空之神 發表於 2023-6-17 23:53

應該係人都知鍾 X 偉啦?

中學? 41歲? 唔

EpicHan0119 發表於 2023-6-18 00:00

天空之神 發表於 2023-6-17 23:53
應該係人都知鍾 X 偉啦?

中學? 41歲? 唔

唔知差館鍾唔鍾意食鍾某最鍾意食嘅嘢

AtrHenu 發表於 2023-6-18 00:23

EpicHan0119 發表於 2023-6-18 00:00
唔知差館鍾唔鍾意食鍾某最鍾意食嘅嘢

我諗差佬分分鐘玩到殘連它食某樣都唔得囉.;P
btw,今鋪隔咗成年先嚟告它已經算俾面呢位人兄!!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 疑由知名巴士迷擁有退役短豬 在粉嶺被警方扣查