m_rd08 發表於 2023-7-3 10:27

九巴268C、269D修訂班次及268C元朗公園特車改由銀田花園開出

neoplan720p 發表於 2023-7-3 10:40

268C 跌到落驚人既30分,
似乎269C、258D呢堆大西北東九線都會跟住跌。

sunhoo 發表於 2023-7-3 11:17

翻查近年RPP,涉及268c只有下繁改動,無上繁改動。唔知今次頭段延長意義何在?翻工最緊要係快,今次延長路段沿途行去現有中途站已經係合理步程,無需搭住巴士兜個圈。

s20131417 發表於 2023-7-3 11:25

neoplan720p 發表於 2023-7-3 10:40
初步睇過一下
平日2300後班次的確係減得幾急

原:
1900-0000 10-15
0000-0100 20

新:
1900-2300 10-15
2300-0000 20
0000-0100 30

平日20分時段提早咗,過12點後更直落30

GD1570 發表於 2023-7-3 11:35

唔奇,九巴希望各位乘客善用轉車站嘛。

XL2135/D343344 發表於 2023-7-3 11:43

269D差到要兩年內減三次?

GeorgeL 發表於 2023-7-3 12:00

唔算差,成日去沙市都見到269D條龍好長,頂住哂後面(798,88K,80K)等,每架車都坐滿咁滯,減完之後頂閘機會恐增加

sq285 發表於 2023-7-3 12:11

s20131417 發表於 2023-7-3 11:25
初步睇過一下
平日2300後班次的確係減得幾急

同時段269C又做緊咩班次先?

12Lane 發表於 2023-7-3 12:12

GD1570 發表於 2023-7-3 11:35
唔奇,九巴希望各位乘客善用轉車站嘛。

弊在減得黎D開車時間定得衰過人。
一直268/9c都係0010、0020、0030、0040、0100咁檻住開。
0040 268c仲會轉到欖隧日間線番天水圍,變0030、0100就搞到好尷尬。
不過又咁講,平日一至四真係冇咩必要開到一點。

joechau123 發表於 2023-7-3 12:18

GeorgeL 發表於 2023-7-3 12:00
唔算差,成日去沙市都見到269D條龍好長,頂住哂後面(798,88K,80K)等,每架車都坐滿咁滯,減完之後頂閘 ...

城隧留後/要企嘅情況越嚟越常見,出12米定12.8米都咁話,唔通九巴因為屯馬綫之後就半放棄佢?
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 九巴268C、269D修訂班次及268C元朗公園特車改由銀田花園開出