LHP690S 發表於 2023-7-14 12:31

690轉車問題幾時先解決?

即係咁 , 690係冇得轉795X、90、97、798P/X、91S、298C
另外 , 690往中環冇得轉其他車往九龍/沙田
同時 , 其他車往將軍澳都冇得轉690往翠林、康盛
( 唔係話唔畀轉 , 係轉咗會掠水 )
E22A又兜到暈 , 令到翠林好唔方便
老九同老城幾時先肯正視並解決690問題

PF2802 發表於 2023-7-14 12:33

多謝提醒暑假正式開始

JX9097 發表於 2023-7-14 14:08

唔會解決,完

laikingsouth 發表於 2023-7-14 15:21

另外 , 690往中環冇得轉其他車往九龍/沙田長車短搭?!

slsso 發表於 2023-7-14 15:30

康翠來往轉車站獨市既690 轉乘殘廢?

運吉官方答案:改動會 破壞得來不易的生態平衡

https://www.inmediahk.net/node/%E6%94%BF%E7%B6%93/%E5%85%A9%E8%9A%8A%E5%84%AA%E6%83%A0%E9%81%8E%E5%BE%80%E5%85%A9%E5%B9%B4%E6%87%B7%E7%96%91%E6%BF%AB%E7%94%A8%E5%80%8B%E6%A1%881025%E5%AE%97-%E4%BD%94%E6%95%B4%E9%AB%94%E4%BD%BF%E7%94%A8%E5%83%850026

EX-TL 發表於 2023-7-14 15:33

巴士公司曰:「有咩問題?」

KE7066 發表於 2023-7-14 15:59

laikingsouth 發表於 2023-7-14 15:21
長車短搭?!

咁都扯到長車短搭係咪要 Cut 到變成大欖出市區咁一律按短途 M 車計 BBI?

kitarolo 發表於 2023-7-14 16:09

就算嫌98A出觀塘轉係慢
都仲有條便宜嘅296M唔用
而喺度嘈690無BBI,擺明玩嘢

ahken 發表於 2023-7-14 16:22

JX9097 發表於 2023-7-14 14:08
唔會解決,完

我都覺得難以解決(應該話巴士公司慣咗掠水,冇計,常態嚟)

LHP690S 發表於 2023-7-14 20:46

kitarolo 發表於 2023-7-14 16:09
就算嫌98A出觀塘轉係慢
都仲有條便宜嘅296M唔用
而喺度嘈690無BBI,擺明玩嘢

不過296M疏到唔知乜嘢咁 , 真係搵佢嚟轉到時送車尾唯有焗住上290 / 小巴
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 690轉車問題幾時先解決?