LN9267 發表於 2023-7-18 11:29

九巴42A更改長沙灣一帶停車站位

https://www.districtcouncils.gov.hk/kwt/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/24568/34_2023.pdf

7月23日起生效,往西九龍站停荔枝角站及昌華街分站,取消光昌街及興華街分站。

始終也是回應居民訴求,是一件好事。

KC8249 發表於 2023-7-18 11:34

toyl 發表於 2023-7-18 11:41

真係講咗好多年,真係唔明點解43C停但係42A又唔加返個站比佢,但係咁做又變成光昌街一堆西九龍站車偏偏42A就唔停;P

等睇下一組投訴

Peter03145212 發表於 2023-7-18 11:45

toyl 發表於 2023-7-18 11:41
真係講咗好多年,真係唔明點解43C停但係42A又唔加返個站比佢,但係咁做又變成光昌街一堆西九龍站車偏偏42A ...

冇乜好投訴囉,光昌街想去西九站嘅可以搭60X同69X,如果真係想搭42A嘅話,你行前啲去昌華街搭囉,況且而家43c去程已經唔停深長荔,整體嚟講都冇乜好投訴

shakugan2005 發表於 2023-7-18 19:02

Peter03145212 發表於 2023-7-18 11:45
冇乜好投訴囉,光昌街想去西九站嘅可以搭60X同69X,如果真係想搭42A嘅話,你行前啲去昌華街搭囉,況且而 ...

可以投訴不過態度照舊,又唔係往美孚方向,介意價錢就搵37/46死等

m_rd08 發表於 2023-7-19 15:04

張地圖可以重畫

lsc04d11 發表於 2023-7-19 15:51

m_rd08 發表於 2023-7-19 15:04
張地圖可以重畫
人地都冇話按比例.........隔左個街口都當冇啦.....

214P_world 發表於 2023-7-19 16:10

KC8249 發表於 2023-7-18 11:34
有X42C延長到禮拜六日未…

X42C 同 青將線 都等了又等

m_rd08 發表於 2023-7-19 16:14

lsc04d11 發表於 2023-7-19 15:51
人地都冇話按比例.........隔左個街口都當冇啦.....
其實都隔得幾遠…荔枝角站個位好似係響通州西街隔離

m_rd08 發表於 2023-7-21 08:36

m_rd08 發表於 2023-7-19 16:14
其實都隔得幾遠…荔枝角站個位好似係響通州西街隔離

原來搞錯左,係停98C站位…
但係42A同98C中間又吉左個位,唔知放咩線上去
頁: [1] 2
查看完整版本: 九巴42A更改長沙灣一帶停車站位