Eddie 發表於 2023-7-19 22:13

brianso198 發表於 2023-7-19 20:52
唔一定, 除非容許班客用返機場轉車去港珠澳,

唔係既話B4唔係無存在價值

咪就係可以機場免入境直接上車去澳門珠海,仲要B4來往香港口岸做乜?

brianso198 發表於 2023-7-19 22:20

Eddie 發表於 2023-7-19 22:13
咪就係可以機場免入境直接上車去澳門珠海,仲要B4來往香港口岸做乜?
咪住先,我同你講緊既野會唔會有d唔同?
雖然經B4轉車去機場上飛機係幾多下,
但我頭先講緊既係香港市區去到青馬橋唔記得轉車,然後迫住係機場坐B4去港珠澳既客,呢班失魂客每日都有

乜呢班客都可以免入境直接去珠澳咩?

Eddie 發表於 2023-7-19 22:37

brianso198 發表於 2023-7-19 22:20
咪住先,我同你講緊既野會唔會有d唔同?
雖然經B4轉車去機場上飛機係幾多下,
但我頭先講緊既係香港市區去 ...

E線客可以東涌轉B6, A線客可以轉返同公司返港珠澳A線

brianso198 發表於 2023-7-19 22:43

Eddie 發表於 2023-7-19 22:37
E線客可以東涌轉B6, A線客可以轉返同公司返港珠澳A線

而家個問題係有堆客去到機場先發現奶野喎,呢樣野係每日都發生緊
雖然B4更加多客係經港珠澳坐飛機,如果有一地兩檢既影響肯定好大

如果一日仲係青馬橋轉車,B4似乎無得搞,都係要硬食

clivetock 發表於 2023-7-19 22:50

brianso198 發表於 2023-7-19 22:43
而家個問題係有堆客去到機場先發現奶野喎,呢樣野係每日都發生緊
雖然B4更加多客係經港珠澳坐飛機,如果 ...

港珠澳條橋好似係用海天碼頭形式airside to airside,屆時應該係唔使出入境檢查?

不過B4除咗俾人搭錯車去到機場再轉去港珠澳之外,仲要照顧博覽館同航天城,唔見得條禁區橋可以就咁去取代

GU9338 發表於 2023-7-19 22:56

Eddie 發表於 2023-7-19 19:18
遲吓港珠澳大橋可以直入機場中轉大樓
B4應該可以收工

B4 前排 AWE 完騷後先爆過單大鑊清唔到客
機場條橋幫到博覽館既人潮咩?

ahken 發表於 2023-7-19 23:01

limited 發表於 2023-7-19 12:00
去東涌坐B6啦

俾我都會咁做,唔駛煩

UA2892 發表於 2023-7-19 23:12

kitarolo 發表於 2023-7-20 06:36

1372mm 發表於 2023-7-19 19:00
其實係B4太貴吧。

A35閒日由機場去HZM先$5.9,橫睇掂睇呢個先係正常價

B4係24小時服務
可以視為合法喺日間收通宵價

偉文 發表於 2023-7-20 09:10

當大家話咩B5收6蚊平
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: B5幾時先捨得加班?