SPkent 發表於 2023-7-24 18:14

圍系生活主題列車

[*]為配合宣傳鐵路上蓋全新商場,有一列九家姐貼上知專設計學校學生嘅作品,每卡都唔同

s20131417 發表於 2023-7-24 18:31

東鐵綫幸運兒:076/078
另據悉屯馬綫亦有列車上咗,但未知係邊一抽車
「The wai we live」,得悉商場soft opening嗰日都人山人海⋯
(好彩小弟無去湊熱鬧)

busnrail_fans 發表於 2023-8-8 12:59

話時話,同之前M+草間彌生列車一樣,屯馬線嗰抽似乎都係得車廂廣,冇車身全廣

屯馬線又唔係絕大部分都係地底/室內路段吖,做乜唔上車身全廣呢?

teddybus 發表於 2023-8-8 14:19

busnrail_fans 發表於 2023-8-8 12:59
話時話,同之前M+草間彌生列車一樣,屯馬線嗰抽似乎都係得車廂廣,冇車身全廣

屯馬線又唔係絕大部分都係地 ...

可能有幕門,等緊車乘客都睇唔清個廣告,索性淨車廂廣算

jacks_bus 發表於 2023-8-8 17:19

teddybus 發表於 2023-8-8 14:19
可能有幕門,等緊車乘客都睇唔清個廣告,索性淨車廂廣算

KTL-M 一樣有UA車身廣呀

我估都係MTR覺得TML嘅露天段就算有人睇到, 廣告效益都唔及EAL, KTL.
而一抽車上車身廣告唔平呀, 佢慳得就慳啦.

RyanPun 發表於 2023-8-8 18:04

屯馬線又唔係絕大部分都係地 ...
唔記得琴日定上星期尾朝早返工搭過屯馬線嗰部,用車正正係之前M+草間彌生嗰抽千九(ie D351/D352) 再上車廂廣,我冇記錯車廂廣啲patten大概同草間彌生差唔多,今次淺色底色,冇M+嗰次咁sharp。
頁: [1]
查看完整版本: 圍系生活主題列車