JX9097 發表於 2023-7-27 13:06

10598C 發表於 2023-7-27 12:12
聯營線 601 619 應該好難搞,特別係時段關係兩線會有競爭,619X 加班都拖左好耐

等石礦場中環線開左之後 ...

除咗聯營之外,冇位亦都係一大問題

tx96 發表於 2023-7-27 14:20

依家好多巴士線非繁減至廿至廿五分鐘一班。

Mercer 發表於 2023-7-27 14:30

講真見之前好多post 都有人意淫46X 要減班, 因為荔景山唔值得咁多車,
但佢地根本唔知, 唔係有46X既話, 成個荔景山真係全部都20+, 小巴永遠唔知有冇車有冇位.

dubbies 發表於 2023-7-27 15:50

42夜晚改時間表都有好
而家同6D太子道去美孚前後腳開,
希望可以間番鬆D

其實九記好多呢D中途站叫幾飛但同時來
有ETA都唔會稍為執下
又叫人轉乘, 但D班次奉旨唔夾

S3bl430 發表於 2023-7-27 15:55

講真見之前好多post 都有人意淫46X 要減班, 因為荔景山唔值得咁多車,
但佢地根本唔知, 唔係有46X既話, 成個 ...

如果果區係無客,咁點解仲要咁密車既服務?
印象中46X在荔景山有時都出到半車客,但主要客源始終在葵芳

M722 發表於 2023-7-27 18:51

dubbies 發表於 2023-7-27 15:50
42夜晚改時間表都有好
而家同6D太子道去美孚前後腳開,
希望可以間番鬆D

往返九龍城太子道、界限街/西九龍、長沙灣美孚一帶仲可以選擇觀青/觀美紅van。

Quanta 發表於 2023-7-27 19:12

MCMoore 發表於 2023-7-26 20:04
又谷人上214

貴線42谷上冇咁貴嘅214係咩玩法?
除咗荔枝角道東行分段客

Quanta 發表於 2023-7-27 19:14

但佢地根本唔知, 唔係有46X既話, 成個 ...

咁46X咁密,架架行咁遠去美孚的確有啲浪費資源
反正有轉車站,增加短途車先係善用資源

m_rd08 發表於 2023-7-31 10:24

HG6729 發表於 2023-7-31 10:59

42梗係唔做啦 呢D車太平又流水
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 九巴42減班