KC8249 發表於 2023-8-10 12:47

tkglobe 發表於 2023-8-10 14:08

ENS529 發表於 2023-8-10 11:35
行車路面有障礙物,
與交通意外無關係?

有障礙物唔識避嘅,撞咗埋去即係證明司機冇留意路面情況

tkglobe 發表於 2023-8-10 14:10

KC8249 發表於 2023-8-10 12:47
冇關係嘅話你考車試下咁做

阿Sir咁都唔肥你我話你叻

我想問吓試吓考試做啲咩?見到有車泊到梗係避開佢啦,咁基本都唔識,唔通撞埋去,考車你都要留意路面情況,撞埋死車度,肯定係個司機問題

6516 發表於 2023-8-10 14:21

我想問吓試吓考試做啲咩?見到有車泊到梗係避開佢啦,咁基本都唔識,唔通撞埋去,考車你都要留意路面情況 ...
個司機就點都有責任
但果度夜晚環境偏暗, 仲有少少內彎, 加埋死車無紅燈
呢啲因素計埋都唔可以話死車完全無責任

JH3385 發表於 2023-8-10 14:41

tkglobe 發表於 2023-8-10 08:54
違泊同意外有關係?

依個位有時違泊到私家車都要cut出青沙條線先過到

bb606606 發表於 2023-8-10 16:03

你有無去過實地睇下啲死車幾誇張?
當然撞個個責任一定最大
但個個位好似絕小抄牌

EpicHan0119 發表於 2023-8-10 20:26

HE7921 發表於 2023-8-10 07:43
之後海麗邨附近有城巴跟貨車相撞

該車為 8394, 估計當時行走 118

翻查資料, 巴士 8394 曾於 2017 年發生謀殺案, 車上一名男乘客把女朋友捅死, 而路線同樣為 118

石頭 發表於 2023-8-12 03:51

我想問吓試吓考試做啲咩?見到有車泊到梗係避開佢啦,咁基本都唔識,唔通撞埋去,考車你都要留意路面情況 ...

考試路段,在唔應該泊車既地方,
係唔會有車既,再者,
你要求一個考緊車既人,竟然牌都未考到,
就要識避開障礙物?你覺得自己渣車就好有道理?

咁如果,條單線單程路,係天橋黎既,
唔通有違泊,泊到誇張到行唔到,
卡住在天橋中間住置,就掉頭走嗎?
如果係巴士,點掉頭?

我想問,而家D人點渣車泊車既?
見到有單線既單程路,梗係唔應該泊車啦,
咁基本都唔識,夾硬都要泊埋去,
泊車你都要留意路面是否適合泊車架!

石頭 發表於 2023-8-12 03:53

已舉報!

石頭 發表於 2023-8-12 03:55

下次你渣車,我擺滿鐵馬在你面前,請你示範如何避開!

自己無理取鬧,仲要講人地唔岩,呢D就係香港既駕駛者!

垃圾中既垃圾,咁多人死唔見你死!
頁: 1 [2]
查看完整版本: 荔寶路又再發生舊頭撞死車意外