rheneaschoi 發表於 2023-10-5 15:48

警方在港鐵金鐘站設置「自助服務機」

警方在港鐵金鐘站設置「自助服務機」,市民可以透過服務機提供的「報失易」報失財物,或舉報非緊急案件,例如科技罪案、騙案、車輛阻塞或噪音滋擾等。

https://hk.news.yahoo.com/%E8%AD%A6%E6%96%B9%E9%87%91%E9%90%98%E7%AB%99%E8%A8%AD-%E8%87%AA%E5%8A%A9%E6%9C%8D%E5%8B%99%E6%A9%9F-%E6%96%B9%E4%BE%BF%E5%A0%B1%E5%A4%B1%E8%B2%A1%E7%89%A9%E6%88%96%E9%9D%9E%E7%B7%8A%E6%80%A5%E6%A1%88%E4%BB%B6-062901150.html?fbclid=IwAR1xG02flo5eoKGsN0QJqVwzsBeX5j8Otuqh32zXhWseoWvTRrm19sgYR4w
From yahoo新聞

兆康友 發表於 2023-10-5 20:42

其實作用大唔大?

rheneaschoi 發表於 2023-10-5 21:26

其實作用大唔大?

要觀察一段時間先知

Fuk19805 發表於 2023-10-5 22:19

其實作用大唔大?

呢啲嘢都係嚟追KPI啫,實際作用咪就係俾相關部門走去打吓卡寫吓新聞稿囉;要報案唔直接999或者去報案室?至於非緊急嘅case最應該係整個app報案而唔係整部機喺度囉

33606 發表於 2023-10-8 14:38

其實作用大唔大?

俾鐵膠去報自已被網上欺凌?
頁: [1]
查看完整版本: 警方在港鐵金鐘站設置「自助服務機」