Ohm 發表於 2023-10-7 20:32

好伏架,「白虹樓轉車站」唔係條條線都有得轉清水灣道線
九巴啲BBI成日做啲唔做啲

dennis28a 發表於 2023-10-7 20:57

九巴啲BBI成日做啲唔做啲 ...

轉車站意思咪 D 線有轉車優惠,無講過全部都有

toyl 發表於 2023-10-7 23:53

九巴啲BBI成日做啲唔做啲 ...

邊夠青衣伏吖,無新轉乘亦幾乎無現有轉乘……

shakugan2005 發表於 2023-10-8 01:18

冇人限制你上咩車,落咩車,轉咩車

乘客可於青衣站轉乘機場快線,仲唔係轉車站?

LR7875_7B 發表於 2023-10-8 08:53

shakugan2005 發表於 2023-10-7 20:04
要去大角咀就拍係大角咀市政大樓部2蚊機,邊個同你去ou?

我揸兩張八仔
一張攞嚟去大角咀
一張攞嚟去大圍

lsc04d11 發表於 2023-10-8 09:24

青衣轉車站係條條線都有,因為A31........
不過限定左方向之嘛......

兆康友 發表於 2023-10-8 09:32

LAK2 發表於 2023-10-7 11:36
一秒結束討論, 有料

其實不在轉車站轉車,是有優惠的,例如去港島,先坐67A/M富泰下車,行去嶺南優惠站,第二程減$4元,再坐960P去港島,第二程補$12.8,減$4後只付$8.4就可以了,在港島可以行去演藝學院拍卡,再坐960(如果要用即日回程的話)半價要$11.4,減$4後只付$7.4,也可以享用屯轉優惠,總共節省了$8元

shakugan2005 發表於 2023-10-8 20:20

其實不在轉車站轉車,是有優惠的,例如去港島,先坐67A/M富泰下車,行去嶺南優惠站,第二程減$4元,再坐9 ...

你要咁玩係可以轉夠三程比直接上車減六蚊, 先入嶺南大學拍卡, 搭67M, 再入嶺南大學拍卡, 搭67X, 再入嶺南大學拍卡, 再搭960P, 不過有冇人同你咁玩姐

HR2174 發表於 2023-10-8 21:39

其實不在轉車站轉車,是有優惠的,例如去港島,先坐67A/M富泰下車,行去嶺南優惠站,第二程減$4元,再坐9 ...

第一程 67A / 67M
第二程 960P 優惠站 -$4
第三程 960 優惠站 -$2

回程 960 只係減 2 蚊
除非 960P 同 960 之間仲有一程九巴
960 變左第四程先可以減 $4

兆康友 發表於 2023-10-9 08:13

HR2174 發表於 2023-10-8 21:39
第一程 67A / 67M
第二程 960P 優惠站 -$4
第三程 960 優惠站 -$2

轉968去銅鑼灣~