tommy14D 發表於 2023-10-29 16:04

如何防止東鐵成日有人入路軌問題

又話加幕門到而家都未整好,以前咁多黃衫企喺路軌前面唔畀人企前去唔知點解依家都唔見曬,今日已經兩單,處理又慢,港鐵又唔洗罰喎,影響正常市民出行

EpicHan0119 發表於 2023-10-29 18:03

全部 TSR 囉, 入站 15

VK4642 發表於 2023-10-29 18:09

罰港鐵、TSR有鬼用,D人要尋死都會照樣跳啦

tommy14D 發表於 2023-10-29 18:35

每跳一個罰1億我就睇下佢夠唔夠膽仲唔加幕門或者請多啲人看住,司機好似都冇責任,開車撞到人都要負責啦

he_01 發表於 2023-10-29 19:47

每跳一個罰1億我就睇下佢夠唔夠膽仲唔加幕門或者請多啲人看住,司機好似都冇責任,開車撞到人都要負責啦 ...

之前觀塘站有幕門咪一樣入到去 況且東鐵而家咪加緊幕門
其實有心自殺你點都阻唔到

kei_hk 發表於 2023-10-29 20:06

直接唔做生意咪得囉。
無乘客/唔開車,咪唔會有人成功尋死囉。

#曲

barking 發表於 2023-10-29 21:57

又唔見輕鐵出事?
觀塘綫有幕門都出事。

s20131417 發表於 2023-10-29 22:49

每跳一個罰1億我就睇下佢夠唔夠膽仲唔加幕門或者請多啲人看住,司機好似都冇責任,開車撞到人都要負責啦 ...

對於咁大間鐵路公司來講,罰得嗰1個億,可能只係碎銀。
好心學吓深鐵咁,將APG改成PSD可能更有幫助。

on11358 發表於 2023-10-29 23:08

其實應該好似日本咁罰跳軌果個,就算死左都要追究佢屋企人,
當想跳軌啲人知道唔單只影響自己就有機會停一停諗一諗。

cruisesnet 發表於 2023-10-30 00:28

on11358 發表於 2023-10-29 23:08
其實應該好似日本咁罰跳軌果個,就算死左都要追究佢屋企人,
當想跳軌啲人知道唔單只影響自己就有機會停一 ...

同時容許業主對自殺者承繼人民事訢訟
頁: [1] 2
查看完整版本: 如何防止東鐵成日有人入路軌問題