asv98.kw131 發表於 2023-11-19 03:49

ky927 發表於 2023-11-17 23:47
城巴真係太多11.3

但同時間亦都太多線唔頂閘

78A 同 K54 呢啲線不知幾好食;P 城巴已經唔係第一次喺未起好嘅階段就已經開線,望下 22X。
今次城巴中埋條短途線,又冇競爭對手,早開線都未必蝕。況且之前「突然」俾媒體大肆報道,咁梗係做好啲公關啦,一陣安達臣北啲線轉軚俾九巴咪死。

講早開線,點都應該計 79X 先,人哋拎緊鎖匙就已經開半全日了,仲要係長途兼點對點,不過咁又真係令條線深入當區居民嘅。
50 同 56 就啱啱相反,雖然開線時間都叫合理(短途線投入服務之後嘅一兩個月),但係好耐先至半全日,搞到 50 56 而家先開始可以慢慢儲客。
吸取咗兩次新發展區嘅經驗,我諗城巴應該會更加熟習用咩節奏加強服務;而且今次係成個新區都俾晒城巴,自由發揮空間比較大。

KE7066 發表於 2023-11-19 05:03

ky927 發表於 2023-11-18 17:36
要整雙輪椅可以改12/12.8舊車;11.3 本身係咪都無條件改雙輪椅。所以係咪雙輪椅我覺得影響唔到出新車。
...

新區正路都要雙輪椅加歐六

單純為咗新區出牌有排都唔會數到出 915X

Phoenix 發表於 2023-11-19 09:43

asv98.kw131 發表於 2023-11-19 03:49
78A 同 K54 呢啲線不知幾好食 城巴已經唔係第一次喺未起好嘅階段就已經開線,望下 22X。
今次城巴中埋條 ...

安北仲畀城巴中標?唔好喇掛……

08x200-201 發表於 2023-11-19 16:03

78A 同 K54 呢啲線不知幾好食 城巴已經唔係第一次喺未起好嘅階段就已經開線,望下 22X。
今次城巴中埋條 ...

宜家去馬市同沙市的兩條短途線,開線肯定有得做

只系十四鄉三條出九龍的對外線有無必要一起開埋

頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 城巴未出牌Volvo B8L換上新色