nokia 發表於 2023-11-23 09:03

屯門屯仁街九巴要起巴士站上蓋

屯門屯仁街九巴要起巴士站上蓋意義何在?
上面已經係天橋
係為咗駁返分段收費機嘅電?
定還是驚城巴插旗起巴士站

EX-TL 發表於 2023-11-23 09:22

香港地地價高, 有能力霸地就霸地, 唔需要理由.

觀塘警署巴士站頭頂大大條觀塘繞道天橋, 要勁大風雨打斜落先撇到雨, 太陽西斜有蓋又冇用, 但隻蓋一用用咗廿幾年.

不過, 現今巴士站越搞越多花臣, 如果有朝一日要加座椅, 張椅就有位裝, 要加ETA mon(賣廣告增加收入)又有位裝.

hoi_him 發表於 2023-11-23 19:53

上面天橋會滴水⋯⋯

AE367 發表於 2023-11-23 21:50

天橋同隔音嘈好似有空位,落雨點都濕

Modern-stage 發表於 2023-11-23 21:51

係駁返輕鐵天橋同行車天橋之間個罅隙,防防止落大雨的水。

nokia 發表於 2023-12-11 10:16

九巴大概用咗一個星期,已經起好;

轉車站九龍方向,大概用咗半年都未起好!

說好的成功爭取?

Karo.3.2 發表於 2023-12-11 13:04

要起就唔起。。。唔使起就要起。。。

AVBWU291 發表於 2023-12-11 13:23

一個九巴自己起,一個政府起...

GD1570 發表於 2023-12-11 13:30

轉車站嗰個本身係草地,屯仁街本身就已經係行人路,咁都可以相提並論?

lsc04d11 發表於 2023-12-11 13:39

GD1570 發表於 2023-12-11 13:30
轉車站嗰個本身係草地,屯仁街本身就已經係行人路,咁都可以相提並論?
...

重點係起蓋
同埋 擴建

佢應該要拉埋入紙黎講啦.....

相反 往屯門方向 67A,68A,63X前面 排隊線都劃好 但仲未諗住用嘅? 呢個就真係白白拖左成個月喇
頁: [1] 2
查看完整版本: 屯門屯仁街九巴要起巴士站上蓋