RX1322_284 發表於 2023-12-28 12:46

老老實實,九巴加車嘅話都會大鑼大鼓寫明「加強服務」,同期48P就係咁
150條線減班喎,咁緊張不如逐條check哂佢啦🫡

YY487 發表於 2023-12-28 12:49

ATE7025 發表於 2023-12-28 13:01

RX1322_284 發表於 2023-12-28 12:46
老老實實,九巴加車嘅話都會大鑼大鼓寫明「加強服務」,同期48P就係咁
150條線減班喎,咁緊張不如逐條check ...
個時序係嗰兩個關注組星期一同星期二已經出post話249X減班,仲要強調「整體班次數目減少」,九巴將通告今朝先出街咋喎,唔知啲關注組係咪坐時光機,睇完張通告先返去出post呢,點解會預知九巴張通告係寫「調整班次」嘅?同埋點解連啲班次內容都可以抄錯?

一單還一單,之前好多改動真係整體減咗班(ref SoS/通告),咁你話佢係減班當然冇問題,但依家唔係

天空之神 發表於 2023-12-28 13:07

唔使幫沙膠護航wor

249x 係加定減,到時咪知

RX1322_284 發表於 2023-12-28 13:17

ATE7025 發表於 2023-12-28 13:01
個時序係嗰兩個關注組星期一同星期二已經出post話249X減班,仲要強調「整體班次數目減少」,九巴將通告今 ...

點解會有人預先收到消息?
咁你要逐個italk post問啦 🤭
「48P 81 249X」嗰個仲早,一定係有人坐時光機

ATE7025 發表於 2023-12-28 13:30

RX1322_284 發表於 2023-12-28 13:17
點解會有人預先收到消息?
咁你要逐個italk post問啦 🤭
「48P 81 249X」嗰個仲早,一定係有人坐時光機 ...
https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2183372-1-1.html

嗰個得個 range ,冇詳細班次㗎喎,同埋就算對多次今日出嗰張通告,嗰個range係完全吻合

咁點解某啲page會有詳細班次?仲要錯㗎喎

AVBWU291 發表於 2023-12-28 13:48

唔知你係唔係沙交嘅人啦,但作為一個長期留意巴士公司通告嘅人,好可以話你聽,已經發生過好多次加班,但通告淨係寫「調整班次」,而唔係「加強服務」。

AVBWU291 發表於 2023-12-28 14:03

至於樓上有人話時光機,咁係因為你無料啫,我睇到早收消息帶嚟嘅好處喎。

AVBWU291 發表於 2023-12-28 14:15

現時星期一至五博康開39班,加班後開40班;青衣開40班,加班後開42班。

Togepi 發表於 2023-12-28 14:24

AVBWU291 發表於 2023-12-28 14:15
現時星期一至五博康開39班,加班後開40班;青衣開40班,加班後開42班。

咁即係今次嗰兩個膠織都錯咗:L
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 有交通關注組疑似謊稱249X整體班次數目將被減少