GK9509@39A 發表於 2024-1-23 04:21

22/1 51尾班車交通意外

https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/983651/%E8%8D%83%E9%8C%A6%E5%85%AC%E8%B7%AF%E4%B9%9D%E5%B7%B4%E8%88%87%E7%A7%81%E5%AE%B6%E8%BB%8A%E7%9B%B8%E6%92%9E-%E5%88%9D%E6%AD%A521%E4%BA%BA%E5%8F%97%E5%82%B7-7%E5%90%8D%E4%B9%98%E5%AE%A2%E9%A0%88%E9%80%81%E9%99%A2%E6%B2%BB%E7%90%86

Neutroginger 發表於 2024-1-23 05:25

架車都無咩事
咁樣都傷21 個...
有蠱惑;P

GK9509@39A 發表於 2024-1-23 07:21

Neutroginger 發表於 2024-1-23 05:25
架車都無咩事
咁樣都傷21 個...
有蠱惑

21個?都話成班傻仔乜gear都冇就去睇雪,最後9成內傷一半,搭巴士撼一撼就成個人散晒
平時尾兩車都係得荃灣上山,點有咁多人落嚟

Gary_B 發表於 2024-1-23 07:22

假設私家車4位乘客全傷 巴士傷者有17人

尾班車都咁多人? 上山睇冰冇咁早喎

Quanta 發表於 2024-1-23 08:24

架車都無咩事
咁樣都傷21 個...
有蠱惑

同的士佬頸痛同一道理😀

castanopsis 發表於 2024-1-23 09:11

GK9509@39A 發表於 2024-1-23 07:21
21個?都話成班傻仔乜gear都冇就去睇雪,最後9成內傷一半,搭巴士撼一撼就成個人散晒
平時尾兩車都係得荃 ...

乜嘢邏輯
版友你下次記得帶齊gear,戴曬 頭盔 護膝 太空衣 先好搭巴士
否則 "9成內傷一半"、"巴士撼一撼成個人散晒" 就唔好啦

X962 發表於 2024-1-23 10:08

話就21人傷,實際得7人送醫,其他估計都係撞親下

不過呢單最奇係私家車撞E200尾,部E200只係爛咗少少,都搞到咁多巴士客傷,唔知同頭枕太硬有無關

sunhoo 發表於 2024-1-23 10:24

X962 發表於 2024-1-23 10:08
話就21人傷,實際得7人送醫,其他估計都係撞親下

不過呢單最奇係私家車撞E200尾,部E200只係爛咗少少,都 ...

接近埋站,會有人提早離座,咁撞到跌低唔出奇

12Lane 發表於 2024-1-23 12:18

平時尾兩車都係得荃 ...

反社會人格?上山睇雪又得罪你?

PF2802 發表於 2024-1-23 12:21

12Lane 發表於 2024-1-23 12:18
反社會人格?上山睇雪又得罪你?

呢個天氣上山襯熱鬧的確唔多好, 不過假定全車人都係呢個目的就搞笑啲
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 22/1 51尾班車交通意外