GK9509@39A 發表於 2024-1-28 17:41

A38巴士不按照改路路線誤上荃威3期

圖片自荃景圍群組,警車緊隨其後

AVD1 發表於 2024-1-31 02:41

其實安賢街就唔係第一次咁樣封法,
N 年前仲有熱狗嘅年代,30X 仲用緊 S3M 個陣,
我都仲有印象記得個臨時站擺去左安逸街個盡頭細個迥旋處。

只係當年未有停車位,或者當年做到而家做唔到了。

Neutroginger 發表於 2024-1-31 05:34

係唔係行錯路呀? :L
行錯路上左去調唔到頭, 報差館都正常

toyl 發表於 2024-1-31 09:20

Neutroginger 發表於 2024-1-31 05:34
係唔係行錯路呀?
行錯路上左去調唔到頭, 報差館都正常

「不按照改道路線」=行錯路

擺明車手內部通告、乘客通告都無睇就去開車做生意,到現場又唔睇改道牌衝埋入去先知走唔到……

dominic023 發表於 2024-1-31 09:31

toyl 發表於 2024-1-31 09:20
「不按照改道路線」=行錯路

擺明車手內部通告、乘客通告都無睇就去開車做生意,到現場又唔睇改道牌衝埋 ...

由19年到而家都係咁, 內部通告外部通告都出左, 車手無睇到唔跟改道

跟住俾佢睇有通告都會話唔知,無改到

GK9509@39A 發表於 2024-1-31 10:11

dominic023 發表於 2024-1-31 09:31
由19年到而家都係咁, 內部通告外部通告都出左, 車手無睇到唔跟改道

跟住俾佢睇有通告都會話唔知,無改到

現場真係話改路路線泳池隊到盡之後掉頭落山,呢個係路面路牌,唔係巴士佬通告

dominic023 發表於 2024-1-31 10:27

GK9509@39A 發表於 2024-1-31 10:11
現場真係話改路路線泳池隊到盡之後掉頭落山,呢個係路面路牌,唔係巴士佬通告
...
應該咁講, 19年個期改道有出通告無睇,內部通告唔睇, 由行橋改左做行地下成個星期都唔知,

今次又係, 內部/站頭實有出通告貼住, 揸架車去到美環街又唔睇野, 美環街個站頭同之前最前面既燈柱已經貼住 5大張A4紙印住改道
寫住

「巴」
「士」
「改」
「道」
「->」

頁: [1]
查看完整版本: A38巴士不按照改路路線誤上荃威3期