kei_hk 發表於 2024-2-9 15:08

szeto993 發表於 2024-2-9 15:07
條款你搵到未?
依家又關你事啦

做乜又問這條問題呀﹐前面唔係答左你嗎?

szeto993 發表於 2024-2-9 15:53

kei_hk 發表於 2024-2-9 15:08
做乜又問這條問題呀﹐前面唔係答左你嗎?

我淨係想知條款細則喺邊度?
唔好又話唔關你事去逃避

kei_hk 發表於 2024-2-9 16:08

szeto993 發表於 2024-2-9 15:53
我淨係想知條款細則喺邊度?
唔好又話唔關你事去逃避
你咁想知﹐咪一早叫左你問城巴囉。
你咁想知﹐點解唔問城巴呀?問我托 __ 咩。
你係唔係唔知點問城巴呀?

係唔係要有條款﹐才可以參與討論?

szeto993 發表於 2024-2-9 16:29

kei_hk 發表於 2024-2-9 16:08
你咁想知﹐咪一早叫左你問城巴囉。
你咁想知﹐點解唔問城巴呀?問我托 __ 咩。
你係唔係唔知點問城巴呀?...

你自己又係乜都唔知又點去批評求職者呀
依家你又張件事攬返上身就係關你事就係要為自己言論負責任,你係唔係唔知點問巴士公司呀

kei_hk 發表於 2024-2-9 16:40

szeto993 發表於 2024-2-9 16:29
你自己又係乜都唔知又點去批評求職者呀
依家你又張件事攬返上身就係關你事就係要為自己言論負責任,你係 ...

我有什麼攬上身?

另一位講到人地公司無講新人獎有什麼要求﹐又講到員工唔會知。

咪show番比佢知﹐人地公司一早有提供係有條款。

我淨係講這些事﹐唔明你點解在前文不停追問我﹐邊處有條款睇。

之後﹐你又講到一定要清清楚楚﹐要經歷過才可以發言﹐這就是你的標準?
如果一定要清清楚楚﹐要經歷過才可參與發言﹐這就不是討論區了。

szeto993 發表於 2024-2-9 16:51

kei_hk 發表於 2024-2-9 16:40
我有什麼攬上身?

另一位講到人地公司無講新人獎有什麼要求﹐又講到員工唔會知。

依家你扮識但假大空,問多幾次又話唔關你事開脫,下台階都有你仲係批評求職者而唔係顧主無公開有關條款,咁就好難唔繼續追問你啦

你都唔係第一日冇料扮四條,有時真係去查證下先再回覆好過次次扮小丑

kei_hk 發表於 2024-2-9 17:09

szeto993 發表於 2024-2-9 16:51
依家你扮識但假大空,問多幾次又話唔關你事開脫,下台階都有你仲係批評求職者而唔係顧主無公開有關條款, ...
原來顧主一定要公開條款的﹐明白。

原來打工仔自己唔去了解相關條款﹐都唔係打工仔的問題﹐明白。

szeto993 發表於 2024-2-9 17:13

kei_hk 發表於 2024-2-9 17:09
原來顧主一定要公開條款的﹐明白。

原來打工仔自己唔去了解相關條款﹐都唔係打工仔的問題﹐明白。

所以條款呢?

kei_hk 發表於 2024-2-9 17:16

szeto993 發表於 2024-2-9 17:13
所以條款呢?
既然你心目中﹐顧主一定要公開條款﹐我輸囉。

既然你心目中﹐打工仔自己唔去了解條款﹐都唔係打工仔問題﹐我輸囉。

歪理:L

szeto993 發表於 2024-2-9 17:23

kei_hk 發表於 2024-2-9 17:16
既然你心目中﹐顧主一定要公開條款﹐我輸囉。

既然你心目中﹐打工仔自己唔去了解條款﹐都唔係打工仔問題 ...

喺我心目中求職者事要前理解係一件事,而顧主要有幾大透明度亦係事關重要,你死都要搞到非黑即白,咁不如你做個好心問一問巴士公司造福人群,相信大家會好感激你,我繼續等你好消息
頁: 1 2 3 4 5 6 [7]
查看完整版本: 職場搵老襯: 返12個鐘出8個鐘糧