brianso198 發表於 2024-3-22 21:10

Ricky403 發表於 2024-3-22 20:08
606就算唔上耀東都係682式走線
由一開頭就唔睇好會多好多客

全世界仲FF緊以為多咗好多人,兜上耀東會世界末日呀嘛

點知佢哋唔記得哂,694係半粒鐘上到東隧,606就算飛走耀東都無能力做到呢個時間🤭

AtrHenu 發表於 2024-3-22 21:28

brianso198 發表於 2024-3-22 21:10
全世界仲FF緊以為多咗好多人,兜上耀東會世界末日呀嘛

點知佢哋唔記得哂,694係半粒鐘上到東隧,606就算 ...

算啦606開咗35年來走線都係做慣咗2046個隻走線,所以叫兩巴有空間改都唔會改性願揾613,608全日生仔地兜入去裕民坊,柴灣,彩德..等地遂漸取締606,606A兼只留606X安穩地做好小西灣至觀塘堆客.:lol

SPkent 發表於 2024-3-22 23:22

brianso198 發表於 2024-3-22 10:19
畀半年時間你班友證明,結果證明啲乜?😀
得把口又唔坐,兜返上去把啦

星期一晚
唔上耀東仲少

brianso198 發表於 2024-3-23 00:16

SPkent 發表於 2024-3-22 23:22
星期一晚
唔上耀東仲少
呢d咪叫得把口,口係會坐車架
好彩你有相渣;P
77都係呀,最抵死係畀人迫入去鯉景灣之後仲多人過唔兜入去,然後仲有人問幾時唔兜耀東同鯉景灣喎;P

真係唔明耀東駝衰家係咩玩法,畀夠半年加多兩個星期果班人證明,點知仲衰過以前;P

brianso198 發表於 2024-3-23 00:19

AtrHenu 發表於 2024-3-22 21:28
算啦606開咗35年來走線都係做慣咗2046個隻走線,所以叫兩巴有空間改都唔會改性願揾613,608全日生仔地兜入 ...

當年係巴士公司自己拉條110同606上耀東,606仲要入埋鰂魚涌

完全同居民無關,成班人日日講到耀東就是原罪,真係睇過;P

AtrHenu 發表於 2024-3-23 20:18

brianso198 發表於 2024-3-23 00:19
當年係巴士公司自己拉條110同606上耀東,606仲要入埋鰂魚涌

完全同居民無關,成班人日日講到耀東就是原 ...

據聞以前城巴有PLAN一條由耀東,鯉景灣開跟102走線去深水埗方便興東人過海去旺角兼當年舒緩流旺量龎大的102,106壓力,不過到最後中巴就截糊地兼廢物利用揾條客量霉霉地的110,606格梗拉上耀東試圖救呢兩條線客量.:lol
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 城巴 N8/77/82S/99/110/606 回復正常行車路線