LN9267 發表於 2024-4-12 21:06

YUU 發表於 2024-4-12 20:42
呢排城巴好似發左神經咁,又595又56A加站又581 582雙分,做乜突然間咁有鬥志? ...

本身北區區議員也要求56A加站,而且那個站可以搶78A乘客,城巴當然樂意去做。

s20131417 發表於 2024-4-12 21:07

Peter03145212 發表於 2024-4-12 20:56
272A同K合併之後,272A係先經科學園,再去白石角

即係重組後,新272A唔似582咁飽受科學園自轉之謎?

moonchan 發表於 2024-4-12 21:07

望一望582個走線的時間
去程自己已經申請唔做272A同埋272K生意;P

城巴果然勇氣可嘉

Peter03145212 發表於 2024-4-12 21:08

白石角去大學站行車路線唔變

zacharyho907 發表於 2024-4-12 21:11

s20131417 發表於 2024-4-12 20:42
號碼友自估會有甚麼599之類嘅路線出現
結果黃鬼就直接來個58x系列

編號500-599為原中巴空調巴士路線分類,現存例子有511、592 & 595,515、529 & 590都已先後取消,該兩個編號明顯不適用於現有九巴 & 城巴的命名分類方式。

99MAN 發表於 2024-4-12 21:13

架582個定線幾屈機,矛頭直指272K,287同272A三條線

m_rd08 發表於 2024-4-12 21:14

272A要兜逸瓏灣+博研路

582 科學園自轉

lsc04d11 發表於 2024-4-12 21:15

581往十四鄉個分段究竟係烏溪沙站(通告)開始定係樟木頭(豬紙)開始?

straysheep123 發表於 2024-4-12 21:19

99MAN 發表於 2024-4-12 21:13
架582個定線幾屈機,矛頭直指272K,287同272A三條線

留名又一次重演296D鬥796P既一鑊熟結局

s20131417 發表於 2024-4-12 21:23

lsc04d11 發表於 2024-4-12 21:15
581往十四鄉個分段究竟係烏溪沙站(通告)開始定係樟木頭(豬紙)開始?

斷估應該係豬紙版本先啱?
#營運部唔通又無proofread了
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12
查看完整版本: 城巴581及582開辦消息