tszhinchan3 發表於 2024-4-29 14:44

似乎有人想訓身搞死城巴!

話說尋日西沙Go Park有三條巴士線通車,分別係九巴287(Go Park<>大學站)、城巴581(Go Park<>馬市)同582(Go Park<>白石角)
沙交同馬交都各自有做試搭
好奇怪
平時有新路線開通,D交通Page都一貫會做車程測試,下面D Comment就算鬧都可能係話冇計等車時間、班次不穩不可作準,慢過鐵頂多都係話巴士有位坐云云。
不過今次兩組都測試完得出「582快過287到大學站(其實唔洗試都知邊條贏)」結論時,好多Comment都話兩組測試唔可信,又話佢地偏幫城巴
更甚者,有人更加屈兩組亂幫Go Park劃入十四鄉範圍(其實係巴士公司自己話)誤導人,甚至話「十四鄉係鄉下地有咩資格坐巴士」……
我明白有人投唔到當區巴士所以嬲嬲豬,但人地而家咪補返條巴士比你囉,沿途仲有99/299x,又有冇必要踩低人抬高自己呢?

GK9509@39A 發表於 2024-4-29 14:54

啲page要俾返廣告費佢地就真,comment係可以推高個reach

BUSMAN伯輋雯 發表於 2024-4-29 16:04

其實睇完樓主你引述出嚟果D留言,都唔覺同以前果D有咩分別
又點樣可以得出「搞死某間公司」、「有人投唔到嬲豬」同埋「補返條巴士」、「踩低人抬高自己」呢個結論?

FY5856 發表於 2024-4-29 17:05

BUSMAN伯輋雯 發表於 2024-4-29 16:04
其實睇完樓主你引述出嚟果D留言,都唔覺同以前果D有咩分別
又點樣可以得出「搞死某間公司」、「有人投唔到 ...

可能係有人要潑污水,夾硬將所有數入晒老九到呢。
唔知會唔會係屎水打手留D咁既CM黎個反轉呀嗱

kay 發表於 2024-4-29 20:10

兩間公司FB出親POST都比人鬧
咁計都訓身左好耐下

s20131417 發表於 2024-5-1 00:53

kay 發表於 2024-4-29 20:10
兩間公司FB出親POST都比人鬧
咁計都訓身左好耐下

無計,兩邊服務都係咁上下,大家總會有千百個理由可以話公司服務點點點。

Togepi 發表於 2024-5-1 21:51

FY5856 發表於 2024-4-29 17:05
可能係有人要潑污水,夾硬將所有數入晒老九到呢。
唔知會唔會係屎水打手留D咁既CM黎個反轉呀嗱
...

只能夠講而家兩巴啲打手/官方page都唔係好專業;P, 厹嬲豬比人睇穿晒, 屎水啲人成日單單打打又衝出嚟7;P
頁: [1]
查看完整版本: 似乎有人想訓身搞死城巴!