DY4315 發表於 2007-10-31 15:34

MAZDA 5 問題

想問下各位MAZDA 5買唔買得過, 因為我想換車, 但係又唔知MAZDA 5好唔好, 17萬呢個價買部7人車算低嗎???

CZ_6686 發表於 2007-11-1 00:04

長楂就諗得過!
如果唔係你會好後悔!
不過Mazda 5(Premacy)個籠窄D!

DY4315 發表於 2007-11-1 09:26

我宜家楂緊corolla, 想換部7人車, 我今次換車都諗住楂返7,8年先再換kala,
個籠窄唔係問題, 不過如果計日常用的話mazda 5可以嗎??
如果同級計重有d咩車可以買呢&好呢??
不過唔好太貴...thx^^!

CZ_6686 發表於 2007-11-1 14:34

我會揀日產Presage($220,800連稅),與其都係咁跌!
不如我揀架多D功能既!兼且日產一定少野壞過萬事得!

ASV66 發表於 2007-11-3 09:33

原帖由 DY4315 於 2007-10-31 15:34 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
想問下各位MAZDA 5買唔買得過, 因為我想換車, 但係又唔知MAZDA 5好唔好, 17萬呢個價買部7人車算低嗎???

如果出到17萬, 不如考慮下ESTIMA 3.0(MCR30G)或者PREVIA 2.4(ACR30G), 一來車廂闊落好多, 仲可以揀7人或者8人版; 二來豐田車出哂名耐用, 小弟用緊LUCIDA成三年幾都未整過(除左換油之外) ; 三來保值, 用多幾年想放, 車價仍然好FIRM! 而且流行程度高, 唔憂賣唔出.

arhang2001 發表於 2007-12-1 20:58

俾我一定介紹你買Honda Stream 1.8,$172880,或者Odyssey Prestige版,$258880。

kmbc81 發表於 2008-9-14 17:52

原帖由 arhang2001 於 2007-12-1 20:58 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
俾我一定介紹你買Honda Stream 1.8,$172880,或者Odyssey Prestige版,$258880。 兩架個尾排迫到 mama 都唔認得 =,=
小弟坐過 .. 認為一個高於 170 既人坐一定唔舒服
頁: [1]
查看完整版本: MAZDA 5 問題