bigfish_hk2 發表於 2005-6-30 11:35

如何去葵涌永得利廣場?

本人近日需要到葵涌永得利廣場
請問可以點樣前往?

本人居住南區,預算會搭171巴士去到長沙灣!
咁o係長沙灣附近有乜方法可以最平去到o個度呢?

請各位盡量建議用巴士作為交通工具o既方法,謝謝!

ricky 發表於 2005-6-30 12:19

bigfish_hk2在 2005-6-30 11:35 AM 發表:

本人近日需要到葵涌永得利廣場
請問可以點樣前往?

本人居住南區,預算會搭171巴士去到長沙灣!
咁o係長沙灣附近有乜方法可以最平去到o個度呢?

請各位盡量建議用巴士作為交通工具o既方法,謝謝!

無巴士經貨櫃碼頭路,小巴亦只能在葵芳搭。

搭地鐵,荔景站 B 出口,沿行人天橋步行至一號貨櫃碼頭,
再沿葵泰路及貨櫃碼頭路步行至永得利廣場。

搭 36A, 37 在葵涌道荔景村落車,步行前往

[ Last edited by ricky on 2005-6-30 at 12:27 ]

DY8711 發表於 2005-6-30 12:25

長沙灣搭37號,
葵涌道荔景村(葵涌道荔景天主教中學 對面)落車行入去~~
(我未行過,未知是否可行)#???

葵芳有專車去永得利廣場,不過咩人搭得就唔知喇~~

chrisappear 發表於 2005-6-30 13:46

ricky在 2005-6-30 12:19 發表:
搭地鐵,荔景站 B 出口,沿行人天橋步行至一號貨櫃碼頭,
再沿葵泰路及貨櫃碼頭路步行至永得利廣場。
個人覺得,以上方法都算方便,步程約7-10分鐘.
幾日前先行過,不過係入青衣.#;D

bigfish_hk2 發表於 2005-6-30 14:20

chrisappear在 2005-6-30 01:46 PM 發表:

個人覺得,以上方法都算方便,步程約7-10分鐘.
幾日前先行過,不過係入青衣.#;D

請問你係唔係由荔景站 B 出口行去青衣,途經永得利廣場呀?#???

chrisappear 發表於 2005-6-30 14:27

bigfish_hk2在 2005-6-30 14:20 發表:
請問你係唔係由荔景站 B 出口行去青衣,途經永得利廣場呀?#???
都算係,入青衣要行南橋.
往永得利廣場,須右轉貨櫃碼頭路.

[ Last edited by chrisappear on 2005-6-30 at 14:29 ]

kenny_hou 發表於 2005-6-30 16:36

DY8711在 2005-6-30 12:25 PM 發表:

葵芳有專車去永得利廣場,不過咩人搭得就唔知喇~~

好似只係得租戶員工搭得

da54 發表於 2005-7-2 02:44

如果唔想行,可以係葵芳地鐵站搭綠小 87A/87M,
然後係永得利廣場門口落,收費 $3.3。

jd2522 發表於 2005-7-9 07:51

kenny_hou在 2005-6-30 04:36 PM 發表:

好似只係得租戶員工搭得

ya,小弟的媽媽就搭得喇#:D

回正題: 響葵芳站落車一直向貨櫃碼頭行都得,都唔係好耐(10分鐘到)

其實響葵芳站一出已經望到永得利廣場
頁: [1]
查看完整版本: 如何去葵涌永得利廣場?