Rick 發表於 2005-7-11 22:03

點解咁多人憎Yumiko?

其實佢型像幾好丫#:-/

AL_29 發表於 2005-7-11 22:09

憎佢既原因包括
1.把聲非常之鵝公喉
比柏芝更加差
但竟然仲可以係樂壇佔到一個地位
相反mandy,maggie既歌藝好過佢(少少都係好)
但係佢地既情況同玉小姐差天共地
2.一直以黎,對eeg的花瓶artist真係冇咩好感,如sa&gil,koey
只覺得佢地係賣樣唔係唱歌
而且我覺得玉小姐佢連樣都沒有
3.佢形象健唔健康,我有d保留
佢俾我的感覺只係一個識露肉,扭腰既artist

講完~

kmb71k 發表於 2005-7-11 22:18

呢間唱片公司所捧既所有歌手
八至九成係唔掂既
完全冇實力可言
完全係靠樣...#]:(

UCR683 發表於 2005-7-11 22:47

Yumiko在9/7的籌款節目,跳舞時只是播歌「夾口型」,因為一邊跳舞,一邊唱歌是十分吃力的!

Ketsu 發表於 2005-7-11 22:56

kmb71k在 2005-7-11 10:18 PM 發表:

呢間唱片公司所捧既所有歌手
八至九成係唔掂既
完全冇實力可言
完全係靠樣...#]:(

其實話Joey係靠樣做歌手
都真係幾呢個那個
佢係近呢兩三人個樣先叫做見得下人咋
以前?唔好提喇......#:-zzz

不過撇開一d 不為人知既因素
我覺得佢算係近年其中一個真係唱得既年青歌手之一
都算係偶像派之餘都不乏實力既

至於佢d 師弟師妹(都唔好淨係講Yumiko)......
吳浩康唱歌都ok既
其他就......#:-zzz

lpc 發表於 2005-7-11 23:24

佢所屬個間唱片公司背景已經唔好
何況係一個無實力既所謂"artist"#:-zzz

OtisLeung 發表於 2005-7-11 23:27

Ketsu在 11-7-2005 10:56 PM 發表:

其實話Joey係靠樣做歌手
都真係幾呢個那個
佢係近呢兩三人個樣先叫做見得下人咋
以前?唔好提喇......#:-zzz

不過撇開一d 不為人知既因素
我覺得佢算係近年其中一個真係唱得既年青歌手之一
都算係偶像 ...

呢間公司對唱得的人一直忽略,
例如之前的王傑及趙學而等

不過, 呢間公司都係主攻賣樣的偶像派了,
太多年輕人(特別是女性)只看樣去迷偶像,
咁公司為左賺錢, 主攻呢d年輕人, 而只捧偶像牌賣樣的, 亦無可厚非
始終商業機構最主要就是賺錢~

Ketsu 發表於 2005-7-11 23:39

OtisLeung在 2005-7-11 11:27 PM 發表:

咁公司為左賺錢, 主攻呢d年輕人, 而只捧偶像牌賣樣的, 亦無 ...

但無可否認
家陣佢係香港其中一間最成功既娛樂公司
電影樂壇都有佢份
其中電影亦不乏千萬票房作品

TL 發表於 2005-7-11 23:59

3ASV196 發表於 2005-7-12 00:04

OtisLeung在 2005-7-11 11:27 PM 發表:

咁公司為左賺錢, 主攻呢d年輕人, 而只捧偶像牌賣樣的, 亦無 ...

eeg 係好多場合, 其實都講到明佢地係為錢, 係sell"偶像"為主...
咁市場又受.....又真係無乜野好講的(無正面/負面評價)...

始終無論樂壇定娛樂圈, 都係為人....
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 點解咁多人憎Yumiko?