DM9172 發表於 2005-8-2 03:44

因文章已刪:徵求:你們老師說的精華說話

本人阿SIR有好多:
1.人間土佬
2.仲廢過PHOTO 班(但全校只有我地一班)
3.一個字....廢到顛
4.黑白大晒呀
5.搶山包(正確為搶包山)
6.共產黨攝影班
7.NIKON 70D(正確為NIKON D70)
8.人地出0左我唔出
9.就好像大長今
10.足球少林(正確為少林足球)
11.大枝荔棠公園 (正確為大棠荔枝園)
12.有影錯...無放過
13.快D DELETE 晒我D相 唔係我就報警
14.真係廢到呢....我都唔識講
15.成班係度"紗紗滾"
16.西柚百貨公司(正確為西田百貨公司)
17.你唔好攬清楚   (正確為你攬清楚)
18.等我慢慢講快d
19.返屋企ya 飯

諗到再加

唔知各位有無你們老師說的精華說話

[ Last edited by DM9172 on 2005-8-16 at 14:19 ]

kenny_hou 發表於 2005-8-2 03:57

DM9172兄,你係徵求老師定係同學說的精華說話呢(請看標題)

DM9172 發表於 2005-8-2 04:01

kenny_hou在 2/8/2005 03:57 發表:

DM9172兄,你係徵求老師定係同學說的精華說話呢(請看標題)

多謝提點,已修改

kenny_hou 發表於 2005-8-2 19:26

1 get out of the room!
2 適當的時候係適當的地方做適當的事

諗到再加

4056 發表於 2005-8-4 01:33

1.(maths sir)你地班野notes又唔抄,書又唔帶,caltor又唔帶,都戇兜兜既...(某個粗口既諧音...阿sir激動過頭講左真正既戅xx粗口版,講完之後講返呢個諧音兜返。)   <---如果呢個諙音係犯板規既,請即通知我刪左佢。
2.(maths sir) (做完條數我地話書個答案唔係咁,跟住諗左陣) 本書既答案係錯架!佢印錯左呀,我呢個先岩呀,因為「咁咁咁」 (「咁咁咁」完之後...) 丫,佢岩呀...本書岩呀,因為「咁咁咁」...(最後)   其實有兩個方法做架,所以兩個答案都岩架!
3.(maths sir) (出面走廊岩岩有另一班行過,同我地班d人打招呼) 出面d人快d行啦...望咩呀望?好似動物園咁...快d走快d走! (阿sir用d好無奈既語氣...當然出面冇人理佢XD)

諗倒再加*
p.s.以上括號內係「旁白」~~~

[ Last edited by 4056 on 2005-8-4 at 01:35 ]

nwfb1601 發表於 2005-8-5 18:57

Form 3 教我 Computer 0既 miss:

唔好再講0野0丫! http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/laugh.gif

DC3938 發表於 2005-8-8 18:52

F.1 歷史科老師話:
我校係英語教學,佢同我地話:兩個中國人講英文,簡直母辱中國文化

F.3 歷史科老師話:
人不可以貌相

arthur 發表於 2005-8-10 14:07

有一次ar english sir係度講i repeat again ar.
笑到全班碌晒地。
因為lee句野完全唔岩grammer..
repeat又點again lei?

kokchun 發表於 2005-8-10 14:21

一個F.1教過我地既阿Sir:
你地呀..小心遲D用英文教中史呀,....

DM9172 發表於 2005-8-19 19:58

中學年代:

你地係讀文科,講d野都要文雅d
你地唔可以講"屎忽鬼"要講就講臀部幽靈
頁: [1]
查看完整版本: 因文章已刪:徵求:你們老師說的精華說話