GJ4622 發表於 2005-8-14 17:50

今日在信和某CD鋪頭見到一個怪現象..........

藍色和橙色的封面賣$110
綠色封面居然賣.......$150

唔係掛..........咁都得.......#:-[#:-[

winston 發表於 2005-8-15 08:42

matthew在 2005-8-6 11:26 AM 發表:
我響灣仔買左,$88 ~~
聽東方188某唱片店主講過此碟暫時被人炒高價錢,
不過遲點自然會跌價,所以可以等等.

或者遲點買二手慳錢,首選 信和10樓

[ Last edited by winston on 2005-8-15 at 09:00 ]

winston 發表於 2005-8-15 08:57

simon12在 2005-8-6 11:50 AM 發表:
HMV買任何碟咁貴,點都唔去...
信和的碟當銷量好時候就會被炒高價錢
不過有時 HMV 減價貨品會平過出面,
例如上年暑假的summer sales:
Avril lavigne 'Let go'HMV $68, 瑞興 $89
Dido 'Life for rent' HMV$68, 瑞興 $85

閣下又不用這樣偏激的

simon12 發表於 2005-8-15 09:02

winston在 2005-8-15 08:57 AM 發表:

不過有時 HMV 減價貨品會平過出面,
例如上年暑假的summer sales:
Avril lavigne 'Let go'HMV $68, 瑞興 $89
Dido 'Life for rent' HMV$68, 瑞興 $85

閣下又不用這樣偏激的

我當然指價錢高是香港和台灣唱片,售價貴到飛起,特別是銅鑼灣皇室堡和中環分店:mad::mad::mad:

BL69 發表於 2005-8-15 11:41

GJ4622在 2005-8-14 17:50 發表:

今日在信和某CD鋪頭見到一個怪現象..........

藍色和橙色的封面賣$110
綠色封面居然賣.......$150

唔係掛..........咁都得.......#:-[#:-[

D人話綠色封面有一批無放到隻CD落去喎~
咁用$150買個吉盒咪...........................

S3BL121 發表於 2005-8-15 20:18

請問邊一個顏色的封面最正??

上次買Isabella新碟
因為有兩個封面
我同fd各買一個
現在我有點後悔買錯封面。

北角---九龍城 發表於 2005-8-15 21:52

係咩原因令stephy大碟大升值???

nwfb1110 發表於 2005-8-17 20:21

我想知道各位如果買左Stephy新碟的,
你們選擇左邊個顏色封面的?

我選擇了深藍色封面新碟。

Rick 發表於 2005-8-17 23:05

橙色,基本上唔係"選擇"~

kenny_hou 發表於 2005-8-17 23:34

小弟妹都係買左橙色版
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 有無人買佐Stephy新碟?