ctb969 發表於 2005-8-19 01:37

AD264在 2005-8-19 00:03 發表:

好明顯 3 號響用車方面贏哂, 10 仲係用 UD。

其實都差唔多,如果新馬路去新口岸既話,通常都係見邊架黎先就上邊架...

kychung 發表於 2005-8-19 01:58

ctb969在 19/8/2005 01:37 發表:
其實都差唔多,如果新馬路去新口岸既話,通常都係見邊架黎先就上邊架...

不過如果真係由港澳碼頭坐到落關閘ge話
除非對猛男/新dart有特殊癖好
(雖然坐呢兩款車無疑感覺上好過坐coaster)
如果唔係都唔好坐3號
因為都好兜

guia 發表於 2005-8-19 09:02

238X在 19-8-2005 00:42 發表:

澳巴似乎將重心投放離島線,因為本土得 10 號
係大的,其他好似 17, 18 咁,點多人都因為路
面限制無大車用。

反觀新福利在離島點犀利,都係得一條 33 獨大,
澳巴至少有兩條旺線 22, 30。

別忘記澳巴是靠離島線起家的!

guia 發表於 2005-8-19 09:03

ctb969在 19-8-2005 01:37 發表:

我睇你就好睇車就上啦, 唔係你揀車上新馬路、新口岸一塞車就係咁先

ctb969 發表於 2005-8-19 11:23

kychung在 2005-8-19 01:58 發表:

如果唔係都唔好坐3號
因為都好兜

同一道理,正如你由佐敦道去尖沙咀碼頭,你會唔會搭8號 #:D

AD264 發表於 2005-8-19 13:39

guia在 2005-8-19 09:02 AM 發表:

別忘記澳巴是靠離島線起家的!

澳巴有好多乙水仔 / 路環線, 比新福利還要多, 路環果邊新記只係得 26 系 ~#;)

AA48@43A 發表於 2005-8-20 02:02

AD264在 2005-8-19 13:39 發表:

澳巴有好多乙水仔 / 路環線, 比新福利還要多, 路環果邊新記只係得 26 系 ~#;)

仲有26A ga...#8)

AA48@43A 發表於 2005-8-20 02:06

ctb969在 2005-8-19 01:37 發表:

3號走長Dart的競爭力大左, 以前冇得企, 都依家有得企甚至拖卡, 同
半空車的10有得比, 加上由司打口開的大半空3A, 澳巴真係好難打...
因為10A在平日形同虛設...#:-X

AA48@43A 發表於 2005-8-20 02:08

kychung在 2005-8-19 01:58 發表:

如果唔係都唔好坐3號
因為都好兜

冇法...行車方向問題...正如我唔會在新馬路搭5, 10, 18去關閘一樣.

AD264 發表於 2005-8-23 11:53

AA48@43A在 2005-8-20 02:08 AM 發表:

冇法...行車方向問題...正如我唔會在新馬路搭5, 10, 18去關閘一樣.

新馬路搭 5, 10, 18 會好兜既咩#:-[
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 【澳門新車巡禮之三】澳巴長陣 Hino