U-157星之Kelvin 發表於 2005-8-23 16:12

請問各位對今年出道新人/今年復出的歌手有何感覺

如題(有何感覺即是有無再進一步發展的機會)
睇好那位?

新人
梁靖琪、鄧麗欣、周麗淇、王菀之、馮穎琪、郭芯其、梁雨恩、謝安琪、賈立怡、紀利、Janice

關智斌、應昌佑、吳卓羲、葉宇澄、側田、Johny Blue(籃強)

Krusty、Soler

復出歌手
劉美君、趙學而、徐小鳳......

我覺得今年新人獎分佈如下
女新人獎: 梁靖琪、周麗淇、王菀之+Janice
男新人獎: 關智斌、葉宇澄、側田(以現時情況)
組合: 不予致評(但睇好 Soler)

復出歌手當然是睇好小鳳姐,而劉美君應該有機會,趙學而就一般

歡迎討論

[ Last edited by U-157星之Kelvin on 2005-8-23 at 18:41 ]

bigfish_hk2 發表於 2005-8-23 17:30

新人獎其實最重要係睇歌手與各間傳媒o既關係
無線三甲就一定會有梁靖琪,吳卓羲
新城三甲就一定會有 Janice
港台三甲就一定會有側田

點解 Janice 有中文名都唔叫,要成日叫英文名 Janice 呀?流行榜都係刊登英文名!

復出歌手唔係仲有關淑怡咩?
另外,小鳳姐出黎唱完演唱會搵大錢後都應該冇乜野做啦,都唔似會出唱片!

Ketsu 發表於 2005-8-23 17:59

其實我覺得Stephy既走勢都唔弱
照計新人獎點都會分到一個半個

(愚問:乜藍強唔係叫Jonny Blu咩?)

湯美 發表於 2005-8-23 18:17

bigfish_hk2在 2005-8-23 19:30 發表:
復出歌手唔係仲有關淑怡咩?
另外,小鳳姐出黎唱完演唱會搵大錢後都應該冇乜野做啦,都唔似會出唱片!

譚詠麟隻新碟有首歌就係同關淑怡合唱,叫《舊情復熾》;
而睇報紙話關淑怡明年會開復出演唱會。

明年賀歲片《購物狂》有小鳳姐份,
其餘演員仲有張栢芝、陳小春同劉青雲。

U-157星之Kelvin 發表於 2005-8-23 18:51

bigfish_hk2在 2005-8-23 17:30 發表:

點解 Janice 有中文名都唔叫,要成日叫英文名 Janice 呀?流行榜都係刊登英文名!

因為叫她中文名要好避忌,曾有DJ因播歌叫她中文名仲要咬唔正音而令該DJ的拍擋以為正在「人身攻擊」他的傳聞,或許自這次事件發生後最好叫她英文名以免發生誤會

kenny_hou 發表於 2005-8-24 02:13

今年復出的歌手仲有草蜢(十分期待佢地的演唱會!)

TP人 發表於 2005-8-24 02:27

王菀之要在年尾頒獎禮跑出應該無問題,
又有人氣,又有實力

我較欣賞葉宇澄,但知名度好像不太足夠,可惜!

今年英皇仲有新人王凱駿,
初步觀察都不俗

bigfish_hk2 發表於 2005-8-24 08:57

Ketsu在 2005-8-23 05:59 PM 發表:

其實我覺得Stephy既走勢都唔弱
照計新人獎點都會分到一個半個

(愚問:乜藍強唔係叫Jonny Blu咩?)

Stephy之前話過今年唔會同人爭新人獎
除非傳媒係都要頒個獎俾佢就無辦法拒絕

bigfish_hk2 發表於 2005-8-24 09:34

U-157星之Kelvin在 2005-8-23 04:12 PM 發表:

如題(有何感覺即是有無再進一步發展的機會)
睇好那位?

新人
梁靖琪、鄧麗欣、周麗淇、王菀之、馮穎琪、郭芯其、梁雨恩、謝安琪、賈立怡、紀利、Janice

點解冇左更期熱爆o既 Kellyjackie 架?#???

simon12 發表於 2005-8-24 10:39

TP人在 2005-8-24 02:27 AM 發表:

王菀之要在年尾頒獎禮跑出應該無問題,
又有人氣,又有實力

我較欣賞葉宇澄,但知名度好像不太足夠,可惜!

今年英皇仲有新人王凱駿,
初步觀察都不俗

葉宇澄?

佢係我以前徐誠x學院的同班同學?
我估不到佢會做到歌手?#:D
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 請問各位對今年出道新人/今年復出的歌手有何感覺