HY671 發表於 2009-7-2 11:19

login唔到italk,甚麼軟件出了問題?

我屋企部腦呢幾日都login唔到italk,login完出一個短
暫既頁面話已login及會跳去我未login前瀏覽既畫面,
之後真係有跳,但跳返去未login時囉 :L

已刪除cookies及一大堆temporary files,但情況無變。
其他討論區又上到。

想請教一下我仲可以試乜野方法呢?又唔想install firefox...

謝!

superay 發表於 2009-7-2 16:49

1. 請先試試把防毒軟件及防火牆軟件暫停,然後再試試
這一類軟件有時會把網站block得太緊

2. 請問登入其它討論區網站如discuss等有沒有問題?

3. 唔想裝Firefox,估計你都是用Internet Explorer吧
請嘗試把瀏覽器的安全性/隱私權(不同版本有不同叫法)降低再登入italk,看看有沒有同樣情況
PS: 不論成不成功,進入其它網站(特別係一些內地網站)前請把設定回復原狀。

chickenbus 發表於 2009-7-2 18:46

小弟另一部電腦都係咁,不過……
早排剷完機之後,upgrade 左做 IE8,冇事既,
但係嫌太慢,就加裝 Firefox,但係 Firefox 就出事喇…

HY671 發表於 2009-7-6 14:09

原帖由 superay 於 2009-7-2 16:49 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
1. 請先試試把防毒軟件及防火牆軟件暫停,然後再試試
這一類軟件有時會把網站block得太緊

2. 請問登入其它討論區網站如discuss等有沒有問題?

3. 唔想裝Firefox,估計你都是用Internet Explorer吧
請嘗試把瀏覽器的安全 ...

謝superay兄。

(1)未試,(2)係冇問題,(3)係試左都唔得

:Q今晚試下暫停個防毒軟件先...
頁: [1]
查看完整版本: login唔到italk,甚麼軟件出了問題?