NC8285 發表於 2009-7-4 23:30

我都同意樓主既講法
Roadshow真係好煩,節目又唔多,得個d喵紅人館,美味香港,十大手機鈐聲,救亡16度呀個d之外其他時間都係播廣告
真係好想而家d巴士唔好再安Roadshow,好煩呀

limited 發表於 2009-7-5 02:17

話時話Roadshow營運初期民間有「靜巴行動」, 而家冇晒聲氣o既?

kay 發表於 2009-7-5 09:20

但佢唔播多d廣告,點樣可以維持返個營運先
當然,係呢個年代,個個都想最少投資最大回報
自家節目制作減少,而播多d廣告,其實都算係正常做法既.....

bigfish_hk2 發表於 2009-7-5 11:46

問題係呢o的 RoadShow 有冇人規管?!

好似電台,電視台都有限定幾多時間可以賣廣告
甚至乎曾經有電台 DJ 表示唔可以因為個人喜好o係同一個節目中連續播同一位歌手o既唔同歌曲(就算係連續兩首歌都唔得)

若果係冇人規管,根本 RoadShow 係可以連續不停播二十個 "o都!o都!o都!o都!o都!下一站係必瘦站o既廣告" 溫馨提示乘客落車

3AD172004 發表於 2009-7-5 12:02

原帖由 limited 於 2009-7-4 22:55 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif

近月一系列「幸福」產品似乎成為 Roadshow 大客
上到車成日都睇到人打乞嚏, 一隻碟同一個廣告起碼播五六次...
最近就睇到有人『痾到腳軟』,D廁紙越來越多......:L

SunnyJacky9094 發表於 2009-7-5 14:21

吉百利朱古力廣告,幾乎隔幾分鐘就黎一次, 簡直係疲勞轟炸.....

老實講, 第一次見呢個廣告係響戲院, 當時全場都估佢賣咩, 我仲以為又係果D叫你靜D, 熄手提果D片, 點知最尾....全場O哂咀

ming 發表於 2009-7-6 12:52

原帖由 cmkmichael 於 2009-7-4 16:27 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
所以話,與其話roadshow可以舒緩加價的壓力,倒不如叫佢現兜兜加價加大d幅度好過,拆走呢d無謂的電視機,想百分百享受寧靜的搭巴士環境,宜家只有新巴的超豪(後期果批)同埋12xx lu... ...

Roadshow同九巴條數好似係分開計的
就算載通的巴士服務因為油價急升而冇肉食
Roadshow依然繼續日日賺到笑
減價? 你062蝕錢關我888咩事?

其實講到尾
呢d喺交通工具上播任何嘢ge媒體
根本都係冇道德
你要賺錢,做咩要迫我聽你講嘢?
政府都禁電話錄音、短訊商業訊息啦
好多人都好支持喎
但點解呢d日日播、日日嘈的又唔使管

ATR175@89X 發表於 2009-7-6 15:56

其實播返d新聞或者其他電視節目咪仲好
人地新加坡d巴士都係咁做,雖然播d台唔吸引

S3BL470@98A 發表於 2009-7-6 19:06

OTIS401 發表於 2009-7-7 10:37

[講笑]
Roadshow應該改名做ADshow:lol
[/講笑]

反而我不明白的是
點解要將電視換做闊屏?
節目又冇變做高清.....:L
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: RoadShow 愈變愈垃圾