U-157星之Kelvin 發表於 2005-10-18 15:15

近日某些觀眾對無線的投訴

先睇以下資料:
27/8鄭欣宜吻吳卓羲引來投訴(結果投訴不成立)
11/9鄭欣宜扮白雪公主又引來投訴(結果投訴亦是不成立)
15/10
容祖兒扮Rain跳舞、叫「收皮」引來投訴;
劉德華表演心口碎大石被投訴令人不安;
古巨基唱歌被投訴「嚇壞細路」

我發覺近期香港觀眾唔知發生乜事,不斷投訴無線,仲要「圍攻」幾個藝人
究竟是有「職業投訴手」搞搞震,觀眾質素下降,還是無線節目質素下降

容祖兒扮Rain跳舞有何得罪Rain迷?
叫「收皮」,在數年前某頒獎禮也發生過(當時又唔見有人投訴)
劉德華表演心口碎大石都有3次,次次無乜人投訴,但今次有人投訴
古巨基如何「嚇壞細路」?(我只feel到日日播「天才與白痴」聽到厭)

最荒謬的竟有人發起打去廣管局投訴楊千嬅跳芭蕾舞(難道芭蕾舞只准小朋友跳?)

我真想問香港人正發生何事?

orange 發表於 2005-10-18 15:28

或者班觀眾鍾意玩"一叮",邊個藝人做得唔好,咪打電話去
廣管局/無記係咁叮叮叮,務求"叮"走個藝人

不過講真歌星賀台慶都係無聊節目,純粹搞下笑玩下氣氛,
但換來係投訴大餐,無記不如下年諗下純粹唱歌賀台慶好
過(雖然近年o的歌手唱live都係#:-X)

PS:我覺得容小姐講"收皮"都係唔太好,始終呢個字係帶有
貶意成份,做歌手都係少講為妙

arthur 發表於 2005-10-18 20:34

真有趣,反而應該最易令人反感既EmmeX Yumiko跳舞個part,冇引來投訴。
唔通個part舞岩投訴人口味?

norrislaw 發表於 2005-10-18 20:43

會不會是劉德華d fans 見到佢咁搏, 怕佢辛苦同受傷, 所以打去投訴tvb咁樣對佢地偶像??

edhong 發表於 2005-10-18 21:16

頁: [1]
查看完整版本: 近日某些觀眾對無線的投訴