novkovsky 發表於 2005-10-22 20:31

Repeat時考中6A...真係無得拔尖?

#:-/
有人話有得拔…
有人又話「癡線啦,如果係咁,我即係走去repeat...」
當然我所講的「6A」包埋中英都A...
或者5科A加埋中英文其中一科A左...而另一科語文又響C或以上啦~

jorg 發表於 2005-10-22 22:06

小弟記得新聞講過
會考夠5a而中英文有c以上已經夠資格拔尖ga la
有錯請指正

FBI2 發表於 2005-10-22 22:10

novkovsky在 2005-10-22 08:31 PM 發表:

#:-/
有人話有得拔…
有人又話「癡線啦,如果係咁,我即係走去repeat...」
當然我所講的「6A」包埋中英都A...
或者5科A加埋中英文其中一科A左...而另一科語文又響C或以上啦~

有人試過repeat中五拿6A,最後冇得拔尖.....

jorg 發表於 2005-10-22 23:04

FBI2在 2005-10-22 10:10 PM 發表:

有人試過repeat中五拿6A,最後冇得拔尖.....

會唔會係o個位學生有d選修科目係佢想入ge學系唔承認?
e.g. 打字,陶藝

gordonckchan 發表於 2005-10-23 10:19

拔尖除左要6A (包括中英文C或以上)
同埋要第一次考會考先得

repeat中五後考會考,就算取得10A都不能拔尖

jorg在 2005-10-22 10:06 PM 發表:

小弟記得新聞講過
會考夠5a而中英文有c以上已經夠資格拔尖ga la
有錯請指正

總之唔理你邊6科,總之6A或以上就可以拔尖
就算你係5A + Chi/Eng C or above (exclude A),都唔能夠拔,因為電腦已經將你個case抽左出黎

[ Last edited by gordonckchan on 2005-10-23 at 10:21 ]

novkovsky 發表於 2005-10-23 15:55

gordonckchan在 2005-10-23 10:19 AM 發表:

同埋要第一次考會考先得

就算你係5A + Chi/Eng C or above (exclude A),都 ...

#:(
喔喔…咁唯有疊埋心水了#:D#:D
怪自己當年唔努力#;D

hkbw 發表於 2005-10-23 18:02

gordonckchan在 2005-10-23 10:19 發表:

同埋要第一次考會考先得

就算你係5A + Chi/Eng C or above (exclude A),都唔能夠拔,因為電腦已經將你個case抽左出黎

係? 小弟記得有朋友係第一次考10分都冇,
repeat拿6A拔尖入左U的WO...?!
難道小弟記錯?!

novkovsky 發表於 2005-10-23 21:21

hkbw在 2005-10-23 06:02 PM 發表:

係? 小弟記得有朋友係第一次考10分都冇,
repeat拿6A拔尖入左U的WO...?!
難道小弟記錯?!

:lol:
禁開心?!
你個fd係邊年repeat先?
我上年睇過聯招個網連去唔記得邊間大學個網就話只計第一次…
但今年睇翻各大學個網又找唔翻呢句野…唔知有無改到#:(
仲有你友人係邊間大學?

[ Last edited by novkovsky on 2005-10-23 at 21:39 ]

hkbw 發表於 2005-10-23 22:11

novkovsky在 2005-10-23 21:21 發表:

:lol:
禁開心?!
你個fd係邊年repeat先?
我上年睇過聯招個網連去唔記得邊間大學個網就話只計第一次…
但今年睇翻各大學個網又找唔翻呢句野…唔知有無改到#:(
仲有你友人係邊間大學?

[ Last edite ...

小弟唔多記得佢入左邊間, 因為成件事都係從朋友口中得之...(朋友們都
稱之為奇蹟)...但冇記錯的話, 佢應該入左醫科...

novkovsky 發表於 2005-10-23 22:15

hkbw在 2005-10-23 10:11 PM 發表:

小弟唔多記得佢入左邊間, 因為成件事都係從朋友口中得之...(朋友們都
稱之為奇蹟)...但冇記錯的話, 佢應該入左醫科...

#:`(
醫科.....................
簡直係奇蹟中的奇蹟......
得果6A都入得到...佢interview應該非常好先可能有呢個機會:o
頁: [1] 2
查看完整版本: Repeat時考中6A...真係無得拔尖?