kmb3asv3 發表於 2005-10-28 21:53

原來申豪除左製B7R/B7RLE,仲有嵌B6R?

頭先去volvo個相簿隨便搵下,
點知見到原來上海都有B6R架,
未知是否最近才引入的呢?

但係以前城巴1301咪B6R黎o既, 好似d車輪無咁大咁o既..

http://imagebank.vbc.volvo.se/asset_server/asset_details.asp?idasset=3021

<有關相片>

3asv6 發表於 2005-10-28 22:06

我0係唔知邊度見過架中國軍部的B6R,係香港城巴
部B6R0甘用同size鈴,而唔係呢部0甘用十孔鈴的,
部車全車軍綠的...

S3BL121 發表於 2005-10-28 22:17

我o係大陸討論區睇過
佢係10米版本的B7R來的。

而西沃都有砌過B6R
係舊款西沃車身配上細轆的B6R
感覺好古怪。

leslie 發表於 2005-10-28 22:36

S3BL121在 2005-10-28 10:17 PM 發表:

而西沃都有砌過B6R
感覺好古怪。

我係上海見過"錦江"有你講的B6,可惜影唔到

CWC 發表於 2005-10-28 23:04

leslie在 2005-10-28 10:36 PM 發表:

我係上海見過"錦江"有你講的B6,可惜影唔到

遲些待我找回CD-R再貼上西沃B6~

ac 發表於 2005-10-29 16:35

S3BL121在 2005-10-28 10:17 PM 發表:

我o係大陸討論區睇過
佢係10米版本的B7R來的。

而西沃都有砌過B6R
感覺好古怪。

真的很怪的 , 特別佢是短車 , 上了一個高高的旅遊車車身就最怪 ,
加上西沃B6R的車頭鬼面罩 , 有別於一般西沃 , 配起來就更怪.

millertong 發表於 2005-10-29 19:20

你地應該講緊佢XW6920(西沃)
個頭幅應該係VOLVO原廠design
因為94年上海出現過一架VOLVO原廠B10MA既樣板
頭幅都係甘(架B10MA宜家在俄羅'C')

[ Last edited by millertong on 2005-10-29 at 19:26 ]

JosephNg 發表於 2005-10-29 22:57

millertong在 2005-10-29 07:20 PM 發表:

你地應該講緊佢XW6920(西沃)
個頭幅應該係VOLVO原廠design
因為94年上海出現過一架VOLVO原廠B10MA既樣板
頭幅都係甘(架B10MA宜家在俄羅'C')

[ Last edited by millertong on 2005-10-29 at 19:26 ]

估唔到佢行49 0番
49都幾坐行嫁
由徐家匯到南京路
係大街小巷左穿右插
再出大路直奔南京路
頁: [1]
查看完整版本: 原來申豪除左製B7R/B7RLE,仲有嵌B6R?