OTIS401 發表於 2009-12-24 18:44

各位版友鐘意聽邊D歌手唱既歌?

小弟本身鐘意聽日文歌
最常聽既係倉木麻衣唱的(當中PUZZLE最好聽)
其次係水樹奈奈(當中ETERNAL BLAZE最好聽)

至於本地的,小弟已經失去了興趣
除左GEM(睡公主)
同黎明(HAPPY2000,都好舊下:L)之外都冇聽

kay 發表於 2009-12-24 19:25

我同你一樣,都係鐘意水樹奈奈d歌,
至於其他歌,岩聽就聽,無話睇邊個歌手再揀黎聽。

有時d鋪頭播ge歌,個d反而有興趣。

*有次行過零食物語,竟然播首上一個年代既歌,
TRUE LOVE - 藤井郁弥
不過個時就撞岩出TOKYO LOVE,
而呢首歌我本身都有,而且覺得好正。。。

OTIS401 發表於 2009-12-24 19:28

原帖由 kay 於 2009-12-24 19:25 發表 http://hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
至於其他歌,岩聽就聽,無話睇邊個歌手再揀黎聽。

其實我都係
不過如果果首歌特別好聽既話
我都會搵下果位歌手有咩歌好聽
上面果兩個就係例子

HG6729 發表於 2009-12-24 21:09

um..... 咁睇
香港歌 衛蘭 (Janice),余翠芝 (Chita),麥家瑜 (Keeva) ,鍾舒漫 (Sherman),謝安琪 (Kay), 關心妍 (Jade), GEM
另外有D 2-4線歌手e.g. 可嵐 (Colleen) 鄧芷茵 (June)陳曉琪 (KJ) , 馮曦妤 (FF) 都好鐘意
機本上除左Kay 我唔聽天后D歌多
華語 胡琳,張靚穎,謝文雅,蔡健雅,孫燕姿

victor888 發表於 2009-12-24 23:36

小弟乃平井堅 fans:handshake
BoA 都有聽開:loveliness:

JT4686 發表於 2009-12-25 02:24

回復 5# 的帖子

BoA都是不差的選擇喔 :)
不過主要都是聽王心凌,其次是趙學而

AL_29 發表於 2009-12-25 12:34

基本上好聽既就會聽
如果講近排聽得較多既歌手就係ne-yo

nwfb1601 發表於 2009-12-25 12:43

本人乃係謝安琪0既 fans。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/tongue.gif

至於其他歌手,我就比較鍾意聽李克勤、
張敬軒、GEM、小肥同林憶蓮0既歌。 http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/rolleyes.gif

12A 發表於 2009-12-25 14:07

個人心水

我的成長年代 張國榮, 譚詠麟, 張學友, 陳慧嫻

新歌手 鄧麗欣:L , GEM,
謝安琪比較近期的歌曲 (即係生完仔之後出的歌)

[男歌手方面, 真的無什麼歌好聰]

星惡魔-傑 發表於 2009-12-25 16:11

本地就鐘意何韻詩, Mr., Soler

不過我多數聽日本歌,
男歌手就スガシカオ(Suga Shikao), 秦基博, 平井堅
女歌手就中島美嘉, 元千歲
組合就スキマスイッチ(Sukima Switch), 福耳, 東京事變

大部份都係另類選擇......

頁: [1] 2 3
查看完整版本: 各位版友鐘意聽邊D歌手唱既歌?